Turte chinezesti

Cum nu prea mananc paine, simt de multe ori nevoia sa ma rasfat cu un aluat…de orice fel ar fi el. Imi plac in mod deosebit cele de gen lipie si asa este si acesta. E foarte simplu dar satios si de efect. 

Ingrediente pentru 4 bucati: 400 grame de faina, 250 grame de apa clocotita, cat de multe codite de ceapa verde, sare si piper, si putin ulei. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

In primul lucru facem un aluat simplu din apa si faina. Fierbem apa si cand incepe sa boloboroseasca o adaugam treptat peste faina si amestecam cu o lingura de lemn. Apoi incepem sa o framantam usor pana obtinem o bila elastica. Nu e mare lucru si nici nu dureaza o vesnicie. Infasuram biluta in folie alimentara si o lasam deoparte vreo jumatate de ora.

Intre timp taiem marunt niste codite de ceapa verde. 

Dupa ce trec cele 30 minute, luam biluta si o impartim in 4 bucati mai micute. Cu mainile mereu infainate, aplatizam bilutele rand pe rand. Intindem din fiecare o foaie cat mai subtire posibil (cu ajutorul facaletului). Fiecare foaie o ungem usor cu ulei si presaram sare si codite de ceapa. Facem din nou un rulou pe care il adunam in forma de scoica. Pudram din nou cu faina, aplatizam cu mana si intindem din nou cam pana la jumatate de centimetri.

Incearca si clatitele cu ceapa si usturoi

Pentru a le pregati, incingem o tava teflonata pe care o ungem putin de tot cu ulei. Cand s-a incins, coacem turtele cateva minute pe fiecare parte, neaparat la foc mic!

Eu le-am servit cu un sos de iaurt cu boia si usturoi! Desigur, combinatiile sunt nesfarsite. 

S-aveti pofta!

 

Tags:
turte chiezesti
reteta
faina
ceapa
ulei
clatite
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Madalina L Cotofana
    1. Madalina L Cotofana 11.06.2011 21:46

    sunt super, eu nu am facut niciodata dar am mancat cd lucram la chinezi in portugalia, doar ca ei le faceau cam uleioase, dar sunt exceptionale.

  • eu
    2. eu 30.03.2012 20:15

    retetele ar trebui insotite de valoarea calorica- tin de putin timp odieta si nu imi e clar ce trebuie sa mananc

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare