Uita-te la filme horror daca vrei sa slabesti

Ultima gaselnita a oamenilor de stiinta in ceea ce priveste slabitul este privitul filmelor horror. Nu trebuie decat sa stai pe canapea si sa te uiti la cel mai infricosator film si vei pierde la fel de multe calorii ca intr-o plimbare pe jos de 30 de minute

Intr-un studiu realizat de Universitatea din Westminster, din Marea Britanie, oamenii de stiinta au descoperit o noua metoda prin care poti slabi. Au testat 10 persoane care se uitau la filme horror, in timp ce le masurau pulsul, bataile inimii, oxigenul inhalat si dioxidul de carbon expirat.
 
Analizand aceste date, cercetatorii au ajuns la concluzia ca privind un film horror de 90 de minute persoanele studiate au ars in medie 113 calorii, ceea ce este echivalentul a jumatate de ora de mers pe jos. 
 
Cand pulsul creste, iar sangele circula cu viteza mai mare, corpul simte o crestere a adrenalinei. Este acelasi tip de adrenalina care se produce in timpul exercitiilor sau a stresului intens, in acest caz, provocata de frica, si care scade apetitul si arde un numar mai mare de calorii. 
 
 
Bineinteles, daca atunci cand te uiti la film nu poti sa renunti la popcorn sau la bauturile acidulate, efectul nu va mai fi acelasi, ci chiar invers. 
 
Am facut o lista cu cele mai eficiente filme horror care ard calorii. In topul clasamentului se afla "The Shining", filmul care iti face inima sa o ia la goana si care arde 184 de calorii. 
 1. The Shining (1980) – 184 calories
 2. Jaws (1975) – 161 calories
 3. The Exorcist (1973) – 158 calories
 4. Alien (1979) - 152 calories
 5. Saw (2004) - 133 calories
 6. A Nightmare on Elm Street (1984) - 118 calories
 7. Paranormal Activity (2007) - 111 calories
 8. The Blair Witch Project (1999) - 105 calories
 9. The Texas Chain Saw Massacre (1974) - 107 calories
 10. [Rec] (2007 Spanish language) - 101 calories
Tinand cont de aceste descoperiri, editorul de film Helen Cowley le-a recomandat celor care vor intr-adevar sa slabeasca sa nu se mai ascunda dupa perne cand incepe o scena infricosatoare, ci sa o priveasca curajoasi, cu pofta de slabit. 
Tags:
film
horror
calorii
slabire
adrenalina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
 • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

  Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

 • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
  Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare