Ulei de palmier

Cand mi-a povestit Sana Nicolau prima oara de sticla cu ulei de palmier, mi-am ridicat o spranceana a mirare.

Pentru inceput arunc pe masa 4 argumente pro ulei de palmier. Rezista la temperaturi de peste 200 de grade, nu miroase, nu iti umple bucataria de fum si nu patrunde in alimente. Adio gogosi uleioase si bucati de carne care mustesc de ulei !

Carand pe scari bidonul de 5 litri, Sana imi povestea ce bine se simte de cand a inceput sa gateasca cu ulei de palmier.
Principalul atu este, cum spuneam, rezistenta la prajit. De aceea ocupa locul trei in consumul mondial de uleiuri si grasimi, dupa uleiul din soia si cel din grasimi animale.

Desi proaspat intrat pe piata romaneasca, uleiul de palmier, originar din Africa, e folosit de peste 5000 de ani. Si-a capatat renumele dupa ce studiile au aratat ca e usor digerat si constituie un suport pentru dezvoltarea sanatoasa  a organismului.

In plus, nu contine colesterol si ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange.

Uleiul de palmier este o bomba cu vitamine. Stati numai sa le enumar. Contine beta-caroten care intretine un bronz perfect si ajuta la imbunatatirea vederii pe timpul noptii. Pe de alta parte e bogat in vitamina A si E care, datorita rolului antioxidant, ajuta la prevenirea cancerului, aterosclerozei si a bolii Alzheimer.

Vad ca e bataie in supermarket pe uleiul de floarea soarelui zilele astea. Cu atat mai bine, acum e mai mult spatiu la raftul cu ulei de palmier.

 

Tags:
ulei de palmier
beta-caroten
alimente care contin vitamina A
alimente care contin vitamina E
ulei de floarea soarelui
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Litchi te ajuta sa slabesti Secrete

    Litchi te ajuta sa slabesti

    07.08.2014

    Prima oara cand ne-am intalnit ne-am tratat cu un aer suspect. Am intorc micile fructe acoperite de platosa lor rozalie pe toate partile si m-am uitat la ele intrebandu-ma ce fel de exotisme au mai...

    mai mult
  • Alimente cu zero calorii Secrete

    Alimente cu zero calorii

    19.06.2014

    Sunt alimente cu extrem de putine calorii. Sunt atat de putine incat atunci cand te apuci sa le numeri, termini imediat procesul si te intrebi ce au ele bun daca nu au multe calorii. Nutritionistii...

    mai mult
  • Supa picanta de morcovi Retete de supe, ciorbe si borsuri

    Supa picanta de morcovi

    03.06.2013

    Incepe perioada de soare intens, in care chiar avem nevoie de vitaminele care ne protejeaza pielea, inclusiv de beta-caroten. Pentru ca se gaseste din belsug in morcovi, iar acestia au si alte...

    mai mult
  • Moda gastronomica in 2013 Stiati ca?

    Moda gastronomica in 2013

    18.01.2013

    Mancarea si moda nu sunt chiar atat de diferite. In ambele exista tendinte, ambele isi schimba preferintele in functie de sezon. Care sunt tendintele sanatoase de anul acesta si ce trebuie scos din...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ...
    1. ... 26.03.2011 05:08

    "In plus, nu contine colesterol si ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange." Faptul ca uleiul de palmier nu contine colesterol nu inseamna ca nu iti va creste colesterolul. Grasimile saturate din uleiul de palmier (45%) sunt de 2 ori mai puternice in a creste colesterolul decat colesterolul insusi.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare