Putini sunt cei care au auzit despre uleiul Amla. La prima vedere pare un nume de femeie, dar de fapt este un elixir pentru sanatate, silueta si infrumusetare. Este secretul podoabei capilare a femeilor din India. Sa ne gandim ce par superb au indiencele. Femei din intreaga lume tanjesc dupa parul lor lung, des si lucios. De asemenea, uleiul Amla scoate in evidenta si mai mult nuantele inchise ale parului. Un alt plus al acestui tip de ulei este faptul ca poate imbunatati semnificativ sanatatea, daca este consumat cu regularitate si culmea, se gaseste la un pret accesibil chiar si in tara la noi. Il putem gasi in plafare, magazine bio, magazine cu specific indian sau arabesc.
Din ce se obtine uleiul Amla?
Este incredebil din ce este obtinut acest ulei special. Se obtine strict din fructul copacului de Phyllanthus emblica sau Amla diin India si este vorba despre coacaze. Iata ca uleiul este originar din India, iar in prezent se gaseste si in Orientul Mijlociu. Procedura de obtinere a uleiului Amla nu se face oricum. Aceste fructe sunt un adevarat elixir gratie cantitatii enorme de vitamina C, care este un antioxidant destul de puternic.
Pentru a obtine minunatul ulei Amla, este esential sa se inmoaie mai intai coacazele indiene uscate intr-un anumit tip de ulei si se lasa la hidratare cateva zile. Se folosesc multe tipuri de ulei pentru hidratarea lor si anume ulei de cocos, ulei de migdale, ulei mineral, ulei de susan, etc. Putini stiu de ce este necesara o asteptare asa lunga pentru a obtine acest ulei. Coacazele indiene Amla contin si ele anumite uleiuri volatile si bogate in nutrienti esentiali pentru organism, iar in timpul inmuierii, uleiurile lor se imbina cu restul nutrientilor din uleiul ales pentru inmuiere. Dupa inmuiere, coacazele sunt eliminate. In prezent se mai foloseste si pudra, suc sau coacaze inghetate de Amla. Putem obtine acasa acest ulei sau il putem cumpara gata preparat.
Acest ulei Amla poate fi o adevarata comoara pentru piele, par, unghii, scalp, sanatate si silueta. Este uimitor ce trucuri de infrumusetare au femeile din India si din Orientul Mijlociu. Din spusele femeilor care au incercat acest tips de infrumusetare am inteles ca face minuni. Poate combate oricand efectele produselor profesionale, care sunt mult prea scumpe. Am vazut femei care se minunau de parul devenit fara cusur in urma utilizarii.
Ce alte beneficii mai aduce uleiul Amla?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Coacazele indiene Amla contin si alti nutrienti speciali in afara de vitamina C, respectiv proteine vegetale, fibre, fitonutrienti, minerale si alte vitamine. Daca prin aplicari externe are efect de emoliere, curatare si cicatrizare, pe cale interna aduce urmatoarele beneficii:
1.Previne imbatranirea prematura, iar la persoanele in varsta incetineste semnificativ procesul de imbatranire gratie antioxidantilor.
2.Vei beneficia de cea mai buna imunizare, dar pentru asta trebuie sa-l consumi regulat la orice mancare. Trebuie sa eviti doar prajelile, intrucat nu are rezistenta asa mare la temperaturi ridicate.
3.Combate deshidratarea atat pe cale interna cat si externa.
4.Protejeaza organismul de radicalii liberi, in special cei care favorizeaza aparitia anomaliilor celulare, ce duc la cancer.
5.Imbunatatesc calitatea vederii, ceea ce este ideal in epoca calculatoarelor.
6.Imbunatateste functiile cognitive sau ale creierului.
7.Normalizeaza glicemia din sange, astfel ca nu vei mai avea pofte excesive de mancare si te vei satura rapid.
8.Trateaza si previne bolile cardiovasculare.
9.Normalizeaza nivelul colesterolului, o problema comuna in ziua de astazi.
10.Accelereaza metabolismul, favorizand eliminarea grasimii din corp.
Iata ca beneficiile aduse nu sunt deloc de neglijat si poate fi comparat oricand cu alte tipuri sanatoase de ulei, anume uleiul de masline, de cocos, de migdale, etc.
Cum putem folosi uleiul Amla?
Putem folosi uleiul Amla in diverse moduri. Daca vrei un ten perfect, lipsit de riduri si o piele corporala neteda si luminoasa il putem folosi ca pe o crema normala, adisa se aplica propriu-zis pe piele. Poate da si o usoara nuanta inchisa pielii, iar daca te deranjeaza il poti clati dupa o ora de actionare. Pentru repararea parului se aplica propiu zis pe scalp, radacini si lungimile parului si se lasa 1 ora sa actioneze, apoi se clateste in 2 ape. Femeile cu par blond nu-l pot folosi pentru ca inchide parul. Pe cale interna se utilizeaza mai ales la salate crude, legume gatite la abur sau la cuptorm dar nu se foloseste mai mult de 1-2 linguri.