Uleiul de menta intareste sistemul imunitar

Secrete 30.08.2009 Madalina Stama

Da, la condimente? De ce va uitati asa ciudat!? Despre condimente s-a vorbit foarte putin. Cati dintre voi stiu cat de sanatoasa este menta? Multi dintre voi isi aduc aminte probabil, cand reau mici si aveau diverse dureri de burta, bunica le intindea o cana cu ceai de menta. Insa, beneficiile mentei nu se rezuma doar la ameliorarea durerilor de stomac si atat. Este si un foarte bun condiment. De la frunzele de menta proaspata puse pe inghetata, pana la salata. 

Si pentru ca important este sa invatam sa prevenim bolile, vom vorbi astazi despre beneficiile consumului de menta.
Asa ca, fiti pregatiti pentru o lectura cu iz prospat de de menta. Stiati ca uleiul de menta este bun pentru indigestie, probleme respiratorii, migreme, spasme intestinale, senzatie de greata si febra?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Spre deosebire de alte plante, uleiurile esetiale din menta si beneficiile plantei au fost studiate si aprobate de oamenii de stiinta. Uleiul de menta se mai distribuie si sub forma de capsule. Daca va mai amintiti de acele capsule cu ulei de peste pe care mamele ni le dadeau cand eram mici? Tot asa sunt si acestea.

Mancarea pare lipsita de gust? Ce ziceti de cateva lingurite cu ulei de menta? Uleiul de menta este folosit in multe retete gratie aromei sale inconfundabile. Marturisesc ca eu sunt innebunita dupa ciocolata cu menta, are un gust racoritor. Revenind la uleiul de menta, trebuie sa stiti ca aceasta este nutritive. Contine: mangan, fier, calciu, acid folic, potasiu si cupru. Dupa cum vedeti contine minerale esentiale pentru o buna functionare a organismului. Dar, nu va grabiti sa credeti ca asta e tot, la aceste minerale se mai adauga:  acizi grasi omega 3, vitamina A si vitamina C.

Combate indigestia
Unele persoane au prin lista de vicii si una cu greutate: indigestia. Ei bine, se stie ca daca mancati prea mult exista pericolul sa faceti indigestie. Pentru a preveni indigestia aflati ca, uleiul de menta este foarte bun in reglarea digestiei. De obicei persoanele care au probleme cu digestia consuma imediat dupa terminarea mesei, un pahar cu apa in care au fost turnate cateva picaturi de ulei de menta.

Are efect calmant si elimina gazele din stomac. Nu aveti pofta de mancare si ati incercat sa rezolvati problema cu suplimente nutritive, insa tot nu a mers? Consumati ulei de menta, intrucat este tonic si creste apetitul. In plus, calmeaza durerile de stomac.

Ingrijire orala
Cand vine vorba de sanatatea zambetului nostru nu  ar trebui sa urmam sfaturile lui Hagi Tudose. Am auzit rezultatele unui sondaj, care m-a pus pe ganduri. Cum ca, romanii nu prea folosesc produse de ingrijire orala, este trist. Si totusi ce legatura are uleiul de menta cu ingrijirea orala? Uleiul de menta are proprietati antiseptice, de aceea protejeaza dintii. Mentine sanatatea gingiilor si previne respiratia neplacuta. Nu-i de mirare ca este atat de folosit la fabricarea multor paste de dinti.

Imbuntateste circulatia sangelui
Asa cum ati auzit. Uleiul de menta are si acest efect.

Gat a cu durerea!
Uleiul de menta poate fi aplicat si extern pentru combaterea durerii. Se presupune ca toate aceste merite ii apartin calciului din ulei. Pentru ca are un efect racoritor, uleiul de menta alunga febra.

Intareste sistemul imunitar
Daca consumati frecvent ulei de menta preveniti bolile. S-a dovedit ca uleiul de menta intareste sistemul imunitar, bariera naturala contra infectiilor si bolilor.

 

Tags:
ulei de menta
ceai de menta
indigestie
spasme intestinale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare