Un ceai pentru fiecare problema in parte – sanatate si slabire

Afectiuni 08.11.2019 dietetik
Ce poate fi mai placut si mai relaxant dupa o zi lunga de munca decat o cana de ceai cald si aburind? Ceaiul nu trebuie sa lipseasca din cotidianul nostru mai ales in perioada rece, dar sa stii ca poate fi consumat in orice anotimp pentru diverse probleme de sanatate si metabolice, responsabile pentru acumularea kilogramelor. In loc sa consumam pumni intregi de pastile pentru anumite probleme de sanatate, putem foarte bine sa savuram o cana de ceai. Unii ar putea spune ca ceaiul este destul de banal si ca este menit doar sa te ajute sa te incalzesti cand este frig afara si te bucura cu diverse arome. Ei bine, mai sunt multe alte beneficii cand vine vorba de ceai, dar important este sa consumam doar ceai natural. Intr-adevar, ceaiul nu ne poate ajuta cand vine vorba de probleme grave de sanatate, dar cu siguranta ne poate ajuta cand vine vorba de probleme zilnice marunte precum oboseala si lipsa de energie, problemele digestive, raceala si gripa, stres, probleme cu somnul si asa mai departe. Vei descoperi tot ce te intereseaza in randurile urmatoare!
 
Consideram ca ceaiul nu trebuie sa lipseasca din casa nimanui. Poti gasi un ceai de calitate la plafare sau magazinele naturiste autorizate, dar si acasa la bunici sau parinti. Un ceai plin cu chimicale si coloranti nu te va ajuta cu nimic, poate doar sa te incalzesti putin pe timpul temperaturilor scazute. Nici copiilor nu li se recomanda ceaiurile cu diverse arome, indiferent cat de gustoase ar fi si cat de frumos colorat este ambalajul.
 
 
Poti alege un ceai general care sa te ajute sa te calmezi, sa dormi mai bine si sa te incalzesti sau poti alege cate un ceai pentru fiecare problema comuna cu care ne putem confrunta in viata de zi cu zi. Problema ramane la alegerea sau combinarea corecta a anumitor ingrediente la ceai, dar te ajutam noi:
 

Ceai pentru energie

 
Daca te terzesti in fiecare dimineata amortit sau iti pierzi energia undeva dupa masa, poti consuma un amestec de ceai din menta si ceai verde. Te ajuta chiar si la efort fizic sau intelectual, cand vrei sa inveti sau sa lucrezi mai cu spor.
 

Ceai pentru stres

 
Stresul face parte din viata oricarei persoane. Deja nu mai este un secret, dar depinde de fiecare in parte cum il gestioneaza. Exista multe metode pentru a reduce stresul, iar consumul de ceai este una dintre ele. Consuma o combinatie de ceai din levantica si ginseng.
 
 

Ceai pentru digestie

 
Multe persoane se ingrasa peste noapte si culmea, au un stil de viata destul de sanatos. Se poate sa fie o problema si la digestie. Putini stiu ca o digestie deficitara fac metabolismul sa leneveasca. De altfel, se poate sa fi avut o masa grea la stomac si sa simti un oarecare disconfort. Poti consuma zilnic o combinatie de ceai din ghimbir si zeama de lamaie. Vezi aici 3 salate care accelereaza digestia si ajuta la detox!
 

Ceai pentru detoxifiere

 
Nu exista slabire fara detox! Toxinele chiar ne pot ingreuna curele de slabire si nu este de mirare ca nu obtinem rezultatele dorite. Avem nevoie de un organism curat, o digestie buna si un tranzit intetsinal curat. Poti consuma un ceai din papadie si urzica.
 

Ceai pentru imunizare

 
In general, pentru o imunitate puternica trebuie sa consumam multi antioxidanti pe care ii putem procura din seminte, fructe, legume proaspete si verdeturi, dar iata ca ii gasim si in ceai. Iti sugeram rooibos si ceai negru.
 
 

Ceai pentru raceala

 
Daca tot ne aflam in sezonul racelilor si gripei, poti consuma pentru protectie in fiecare zi un ceai din echinaceea si ceai alb. Chiar si racit fiind, vei observa ca simptomele trec mai repede.
 

Ceai pentru constipatie

 
Multe persoane se pot confrunta cu un tranzit intetsinal lenes, care atrag si acumularea rapida a kilogramelor sau si absorbtia incompleta a nutrientilor. Iti sugeram zilnic pentru consum ceai din seminte de psyllium si chimen.
 

Ceai pentru somn

 
Stresul si activitatile solicitante ne pot impiedica sa avem un somn bun si linistit. In loc sa iei somnifere puternice, iti sugeram un ceai din kava si musetel.
 
 

Ceai pentru trezire

 
Daca te trezesti mult prea greu dimineata, poti consuma in loc de cafea ceai din matcha si menta. Vei fi surprins de efecte.
 

Ceai pentru greata

 
Consuma ceai de fenicul si ghimbir.
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
ceai pentru slabire
ceai
ceai pentu sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare