Un exercitiu pentru fiecare zona cu probleme - 10 minute pe zi si rezultate dupa 1 saptamana

Fitness 16.08.2018 dietetik
Este stiut faptul ca nu poti avea conditie fizica si o piele tonifiata daca nu ai grija sa ai un regim alimentar sanatos si hipocaloric. Uneori hrana nu este destula cat sa arda grasimea corporala, iar pentru asta trebuie sa intervenim. Specialistii spun ca secretul unei siluete frumoase presupune 80% alimentatie sanatoasa si 20% miscare. Acum intervine o alta problema. Din cauza ca avem toti programe destul de incarcate nu reusim sa facem miscare asa cum ar trebui, iar cei trecuti de varsta de 45 de ani se resemneaza, crezand ca nu mai au conditie fizica. Este de ajuns sa ne acceleram ritmul cardiac ca sa ardem grasimile corporale si sa ne tonifiem cu exercitii simple ce nu dureaza mai mult de 10 minute.
 
Cred ca orice persoana care isi doreste sa slabeasca garantat si sa fie tonifiata isi poate lua zilnic din timp cate 5-10 minute. Nu ai nevoie de un buget mare sau de anumite accesorii, ci doar de un loc comod prin casa sau in gradina sau parc ca sa practici anumite exercitii.
 
Acum intervine o alta problema si anume ce exercitii ar trebui sa facem avand in vedere ca internetul este plin de fel de fel de programe de slabit? Ei bine, persoanele care nu fac culturism si nici nu tin neaparat sa fie pachetele de muschi in viata de zi cu zi, pot opta pentru exercitii simple, distractive si  potrivite la orice varsta. Nu este greu sa gasesti  acele exercitii care sa te ajute sa lucrezi o anumita parte a corpului sau sa le combini in cazul in care iti doresti o slabire per ansamblu. Chiar si persoanele trecute de mult de prima tinerete pot alege exercitiile care le convin mai mult si sa le poata executa zilnic.
 
Dupa o anumita varsta trebuie sa ne mentinem mobilitatea cumva ca sa nu obosim doar daca caram o simpla plasa cu alimente de la supermarket. Plus de asta, vom putea tine la distanta si boli precum obezitatea, bolile cardiovasculare, bolile articulare si multe altele. In randurile urmatoare vei gasi cate un exercitiu simplu si benefic pentru fiecare zona cu probleme:
 
1.Exercitiu pentru brate – rotiri laterale
 
Zic sa combinam exercitiile cardio cu exercitiile simple pilates si rezulta acest exercitiu pentru brate subtiri si tonifiate. Nimanui nu-i place acel aspect de piele fluturanda, asa ca poti face acest exercitiu de 20 de ori. Nu ai nevoie de echipament. Stai in picioare sau in sezut, cu bratele in lateral spre spate si fa miscari circulare cu ele in ce directii vrei. Este bine sa alternezi mereu.
 
 
 
2.Exercitiu pentru picioare si fund
 
De ce sa faci zeci de exercitii cand poti face unul singur si eficient? Iti sugeram clasica genuflexiune si asta pentru ca lucreaza fesele, soldurile, coapsele si piciorul cu totul. Se executa din picioare, acestea trebuie sa fie departate dar in rand cu umerii si incearca sa-ti mentii greutatea pe calcaie si sa-ti lasi fundul cat de jos poti. Nu vei putea din prima, dar treptat vei putea cobori destul de mult. Sunt necesare 30 de genuflexiuni.
 
 
3.Exercitiu pentru abdomen
 
Toata lumea fuge de clasicele abdomene pentru ca sunt destul de grele. Noi iti propunem o varianta mai prietenoasa. Stai intinsa pe spata si cu picioarele in sus in unghi de 90 de grase, bratele pe langa corp si incearca sa faci miscarea clasica de abdomene. Avantajul este ca gradul de dificultate nu este asa ridicat, dar la fel de benefic. Sunt necesare 20 de abdomene. Vei lucra atat partea superioara cat si cea inferioara care este cea mai dificila. Iata si alte exercitii pentru abdomen daca nu te multumeste acesta!
 
 
4.Exercitiu pentru talie
 
Stai intinsa pe un pat sau saltea, tine palmele dupa cap si ai grija sa ridici un picior si un cot. Cotul stang trebuie sa se intalneasca cu genunchiul drept si invers. Vei lucra frumos muschii oblici ai abdomenului si vei avea o talie ca de viespe. Sunt necesare 25 de repetari.
 
 
5.Exercitiu pentru solduri
 
Stai pe saltea sau pat pe-o parte si ridica cat poti de sus piciorul de deasupra. Repeta pe fiecare picior de 10 ori.
 
 
6.Exercitiu gambe si glezne
 
Stai in picioare si ridica-te pe varfuri cat poti de repede. Fa extensia de 25 de ori si poti creste numarul in timp.
 
 

 

Tags:
zona cu probleme
exercitiu pentru fiecare zona cu probleme
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare