Un Halloween fara zahar

Secrete 30.10.2009 Madalina Stama

Dar de fapt, nu-i vorba de nimic din toate acestea. Noi incercam sa-ti vorbim despre altceva, care nu ti-ar influenta psihicul, ci care te-ar ajuta sa controlezi diabetul. Ei bine, da! Azi vorbim despre diabet. Si asta pentru ca putine sunt acele persoane care se gandesc la cei care sufera.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

La cei care, din cauza diabetului nu pot sa se infrupte din toate bucatele pregatite pentru seara de Halloween. Ce mai distractie :(
Si ca sa-ti aducem zambetul pe buze, o sa-ti oferim cateva tips-uri pentru o seara reusita. Este bine stiut faptul ca de Halloween se consuma multe dulciuri, dar tu nu vei face la fel. Chiar daca este de-a dreptul imposibil sa nu golesti bolul cu bomboane, vei reusi sa te abtii. Nu a zis nimeni ca diabeticii nu au voie sa guste o bomboana.

 

Insa, vreau sa te intreb ceva. Te sperii cand vine vorba de controlul portiilor? Sa stii ca nu ai de ce. De Halloween se gasesc tot felul de batoane de ciocolata in varianta mini. Sunt funny si delicioase. Poti gusta cateva (doar cateva, da?) Astfel nu-ti vei sabota regimul. Daca vezi ciocolata pe masa festiva, fa trei pasi inapoi si scuipa-n san. Desi ciocolata (neagra in special) are antioxidanti, se poate lauda si cu grasimi (posibil grasimi trans, obtinute partial din uleiuri hidrogenate). My god! And i planned to eat it :(

 

Daca ai de gand sa le oferi apropiatilor ceva dulce, cumpara bomboane de ciocolata cu putine grasimi. Citeste mai intai eticheta. Si-ti spun toate acestea, pentru ca in mod sigur iti vei zice: “Ia, sa gust si eu putin!” Pentru o exploxie de arome-n gura, in cicolata se baga si nuci. Mda, numai ca si acestea au grasimi. Poti totusi sa iei din acelea mini size. Fara zahar e cel mai bine! Nu chiar. Este o falsa impresie ca produsele fara zahar nu au…zahar. Este ca si cum i-ai spune unui adult ca Mos Craciun vine anul acesta. Si nu oricum, ci pe horn. Pe langa zaharul, bine ascuns, acestea mai contin si alti carbohidrati, care pot influenta nivelul de glucoza din sange.

 

In plus, bombonelele care se vor a fi sugar free, au de fapt indulcitori artificiali. Daca nu intelegi cum sta treaba cu indulcitorii artificiali, atunci pune semnul egalitatii intre acestia si cancer. Ei bine, da unii indulcitori artificiali sunt cancerigeni. Chiar, stiai ca zaharina se extrage din petrol? Iata si de ce unele bomboane sugar free au un gust ciudat, tocmai pentru ca in ele se regasesc indulcitori artificiali. Ca sa-ti potolesti foamea, rezuma-te la o bucatica.

 

Apropo, cum ti se par bomboanele gumate? Mie mi se par amuzante, imi aduc aminte de copilarie, cu toate ca nu suport senzatia lipirii acestora pe masele. Bomboanele tari si cele gumate au totusi zahar.Dar, partea buna a lucrurilor e faptul, ca nu contin grasimi. De aceea, de Halloween, e bine sa mananci bomboane tari, astfel iti stabilizezi nivelul zaharului, care dadea semne ca ar scadea. De vreme ce stii cat de greu este sa ti-l controlezi. Ideal este sa te bucuri si de bomboanele preferate, dar si sa limitezi numarul de carbohidrati. Vei tine cont de aceste sfaturi? 

Tags:
Halloween
bomboane
diabet
glicemie
zahar
zaharina
indulcitori artificiali
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare