Un mic dejun special pentru fiecare zi friguroasa

Experiente 22.11.2018 dietetik
Nu ai timp dimineata sa-ti prepari un mic dejun cald care sa te pregateasca pentru temperaturile mult prea scazute? Nu este problema! Nici nu este cazul sa te gandesti zilnic ce sa mai gatesti cand exista la indemana cel mai iubit si sanatos mic dejun din lume. Se prepara din doar cateva ingrediente, unul singur trebuie incalzit doar 1 minut, iar apoi asteapta sa-si puna magia in aplicare in ceea ce priveste incalzirea corpului si slabirea sau mentinerea dupa caz. Specialistii spun ca daca vei consuma in fiecare dimineata timp de 1-2 saptamani numai acest mic dejun pe care il poti readapta de fiecare data, vei putea scapa de cate jumatate de kilogram pe zi. Iti dai seama de cate kilograme enervante poti scapa intr-un timp scurt?
 
Nu vrem sa mai lungim vorba si iti vom spune ca este vorba de un mic dejun aparent simplu dar de efect si anume terciul din cuscus si seminte de chia. Te-ai fi gandit ca cele doua ingrediente pot fi combinate astfel incat sa aduca un grad de consistenta atat de mare? Despre semintele de chia am tot auzit in jurul nostru si stim cat sunt de sanatoase. Contin toti nutrientii necesari organismului, care favorizeaza slabirea, intarirea imunitatii si imbunatatirea starii generale de sanatate. Ele nu vor fi simplu presarate in terciul matinal doar pentru decor, ci vor ajuta la crearea unei consistente usor gelationoase care iti vor incanta papilele gustative.
 
In ceea ce priveste cuscusul, putem spune ca este foarte popular in afara, dar incepe usor, usor sa devina popular si in Romania. Multi evita sa-l consume crezand ca are un pret mare si ca ar fi o cereala care ingrasa, dar el este de fapt samanta unei plante si este originar din Orientul Mijlociu. Mai mult decat atat, contine la fel ca si semintele de chia toti nutrientii necesari organismului si este unul dintre cele mai eficiente alimente in procesul de slabire si mentinere si chiar ingrasare sanatoasa daca il combini cu carnea de vita macra si cativa carbohidrati complecsi si buni.
 
 
Fara dar si poate, semintele de cuscus sunt vedeta acestui mic dejun ca sa-ti demonstram ca poate fi integrat in orice tip de mancare fara exceptie, iar gustul este exceptional. Sigur nu ai mai consumat un terci cu o consistenta asa moale si pufoasa din care sa te saturi aproape instant. Poti inlocui dimineata ochiurile sau banala omleta care ingrasa destul de mult daca nu stim sa o combinam corect si sa consumam putin si poti uita si de cerealele cu lapte care ingrasa si ele si nu sunt sanatoase pentru organism, avand in compozitie prea mult zahar rafinat.
 
Pentru cei care nu stiu, cuscusul seamana putin cu semintele de quinoa aspectual doar ca au bobul putin mai mare si perfect rotund. Textura lor devine minunata in doar 10 minute daca intra in contact cu apa rece sau calda si este de ajuns sa consumi doar 3-4 linguri maxim ca sa te simti satul cel putin 3 ore.
 
 

Cum preparam terciul din cuscus si chia?

 
Iata ca am ajuns si la ce te intereseaza de fapt! Mare bataie de cap nu vei avea cu acest mic dejun si nu intamplator se adreseaza celor care nu au timp sa gateasca dimineata. Plus de asta este cel mai sanatos tip de terci din cate exista, iar slabirea este garantata inca de dimineata. Iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 cana de cuscus
  • 1 cana de lapte de cocos - iata beneficiile
  • 2 linguri de cacao
  • 2-3 linguri de seminte de chia
  • 2-3 linguri de fructe de padure congelate (poti diversifica zilnic decorand mereu altfel cu tot felul de nuci si diverse alte fructe)
  • Zeama de la o lamaie sau lime
  • 1 lingura de esenta de vanilie

 
Ai nevoie de un ibric sau un vas in care sa incalzesti macar 1 minut laptele de cocos, apoi se adauga peste restul ingredientelor combinate, se amesteca bine, completand tot cu alte ingrediente ramase pentru un gust mai bun si se lasa la inmuiat cam 5-7 minute, poate 10 daca ai timp. Nu ai nevoie de cafea, ceai, smoothie sau paine la acest mic dejun, intrucat este destul de hranitor si este perfect pentru a te pregati pentru gerul de afara.
 
Organismul iti va multumi in fiecare zi pentru boostul de energie pe care il va primi de la acest mic dejun.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
mic dejun
mic dejun special
zi friguroasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare