Un par mai sanatos cu o dieta echilibrata

Secrete 07.08.2009 Madalina Stama

Haideti sa facem azi cativa pasi impreuna catre o dieta echilibrata, care va mentine sanatosi si va poate rezvolva probleme cu podoaba capilara, in cazul in care le aveti.

Vegetalele de un verde inchis

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mananca Popeye spanac, dar se pare ca nu manca suficient, ca daca ar fi facut-o poate avea si el ceva par. Spanacul la fel ca si broccoli sunt o sursa excelenta de vitamina A si C, adica acei nutrienti de care are nevoie organismul sa produca sebum, acea substanta uleioasa secretata de foliculii pilosi. Un alt avantaj al consumului de vegetale, de un verde inchis, il reprezinta continutul de calciu si fier.

Fasolea

Da, da ati auzit bine! Fasolea va ajuta parul sa creasca sanatos si frumos. Este cat se poate de adevarat. Legumele precum fasolea si lintea ar trebui sa constituie alimentele de baza ale unei diete sanatoase. Nu numai ca-i asigura parului suficiente proteine pentru o buna dezvoltare, dar si minerale importante precum: zinc si fier, la care se adauga si biotina. Si daca nu stiati, in unele cazuri, deficitul de biotina cauzeaza caderea parului. Tocmai din acest motiv Asociatia Ameriana de Nutritie recomanda sa se consume pe saptamana cel putin trei cesti cu fasole sau linte.

Stiti ce fac eu cand vreau sa-mi potolesc foamea intre mese? Nu, nu golesc frigiderul! Ati vrea voi! Servesc cateva nuci si seminte, nu numai ca-mi potolesc foamea, dar sunt si foarte sanatoase. Stiati ca nucile va fac parul sa straluceasca? Pun pariu, ca pe asta nu o stiati!Nucile de Brazila reprezinta  cea mai buna sursa de seleniu, un mineral esential pentru mentinerea sanatatii scalpului. In timp ce alunele de padure contin: acid alfa-linoleic, un acid gras omega 3, care va mentine parul frumos si sanatos. Contin si zinc la fel ca migdalele si castanele.

Daca unii dintre voi ati ramas un pic in ceata cand vine vorba de demurile stiintifice, de mai sus, propun sa trecem la alte alimente, care va ajuta sa aveti un par bogat si frumos. Dupa parerea voastra ce a fost prima data, oul sau gaina? Dar, inainte de a-mi da raspunsul, haideti sa vedem cum influenteaza consumul de oua sanatatea parului. Si sa stiti ca nu conteaza felul in care le gatiti.

Stiati ca ouale sunt bogate in proteine? Dar, aveti grija, ca exista si reversul medaliei, daca consumati prea multe, in timp va poate creste nivelul de colesterol. Pentru a evita neplacerile cauzate de un colesterol prea mare, serviti zilnic altceva.

Va plac fructele de mare? Eu una sunt innebunita dupa creveti. Pun in tigaie cateva lingurite cu ulei de masline virgin, astept sa se incinga, dupa care adaug crevetii. Ma feresc sa-i prajesc foarte mult, tocmai ca sa nu absoarba  mult ulei. Ii garnisesc cu cateva felii de lime si alaturi pun o salata verde. Acesta este unul dintre meniurile mele preferate.

Stiati ca stridiile va pot ajuta sa aveti un par sanatos? Se pare ca meritele se datoreaza continutului de zinc din acestea. Si in caz ca nu stiati, zincul este un puternic antioxidant, care previne actiunea radicalilor liberi de distrugere a celulelor, una din etapele de declansare a cancerului. Cei care nu mananca fructe de mare se pot bucura de toate vitaminele si nutrientii din acestea daca opetaza pentru: carne de vita si miel.

Tags:
cereale integrale
nuci
oua
legume si fructe
apa
stridii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare