Una din patru femei grase se crede slaba

News 24.11.2010 Otilia Ignat

 

Un studiu publicat, la inceputul saptamanii, de Science Daily arata ca 25% dintre femeile obeze si 16% din persoanele cu greutate normala au o perceptie gresita asupra greutatii lor corporale. Mai precis, femeile supraponderale tind sa creada ca au o greutate normala. Cauza este explicata de cercetatori prin faptul ca problemele legate de greutatea corporala au intrat in cotidian. Studiul a fost realizat de Texas Medical Branch (UTMB) at Galveston, SUA.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Modul in care o persoana se percepe pe sine, in ceea ce priveste greutatea corporala este primul pas, fundamental in acceptarea problemelor legate de greutate. De aici trebuie inceput, in momentul in care se adopta o dieta sau un regim alimentar care sa urmareasca scaderea in greutate. In conditiila in care o persoana grasa nu se simte grasa, aceasta nu are niciun motiv pentru a incerca echilibrarea greutatii sale. "Pe masura ce numarul de persoane obeze creste, multe femei considera ca obezitatea este normala", spune Dr. Mahbubur Rahman, de la Centrul pentru cercetari in domeniul sanatatii femeii, citat de Science Daily.

 

Studiul a fost realizat pe 2.200 de femei cu varste intre 18 si 25 de ani, pe baza unor chestionare. Un procent de 52 % dintre participante aveau un indice de masa corporala de peste 25, specific persoanelor obeze, desi acestea declarau ca se considera normale din punct de vedere al greutatii.

 

Niciuna dintre femeile grase nu considerau ca este necesar sa tina o dieta pentru scaderea in greutate, se simteau foarte multumite de felul in care arata si au afirmat ca nu fac nota discordanta in colectivitatile din care fac parte. Mai mult, niciuna dintre ele nu considera ca sanatatea ii este pusa in pericol.

 

Obezitatea este principala cauza care duce la aparitia bolilor cardio-vasculare, a accidentelor vasculare, a diabetului si infertilitatii.  Obezitatea este un fenomen care se naste in copilarie, problemele legate de greutatea corporala la copii fiind  din ce in ce mai numeroase, iar numarul copiilor obezi in crestere.

 

Afla mai multe despre obezitate si problemele de sanatate provocate de obezitate de aici si de aici.

Tags:
obezitate
greutate normala
dieta pentru scadere in greutate
obezitate infantila
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare