Untul de shea

De-a lungul a mii de ani, in Africa a fost folosit in tratamente de frumusete dar si pentru vindecarea ranilor, arsurilor (solare sau nu), a bataturilor, a cicatricelor, dermatitelor, psoriazisului, vergeturilor sau a matretei. Hidrateaza pielea, diminueaza ridurile, stimuleaza regenerarea celulara si imbunatateste circulatia sangelui. 

In plus, untul de shea ofera factor de protectie solara 6, ceea ce-l face util ca ingredient in cremele cu protectie solara.

Contin de asemenea foarte multi acizi grasi, care mentin pielea hidratata si elastica. Continutul de acizi grasi il face un ingredient excelent in sapunuri, sampoane, creme antirid, lotiuni si uleiuri pentru masaj. Are textura untoasa si intra repede in piele.

Untul de shea ofera protectie eficienta impotriva radicalilor liberi. Contine vitaminele A si E si are proprietati antimicrobiale si antiinflamatoare demonstrate stiintific.

Se gasesc foarte multe produse cosmetice continand unt de shea, dar se gaseste si in varianta nerafinata la magazine cu profil naturist sau online. Untul de shea neprelucrat are mai multe vitamine, dar mirosul sau poate fi pentru unii deranjant. E insa bine de stiut ca acesta dispare la cateva minute dupa aplicarea pe piele.

Si untul de shea rafinat/ ultrarafinat este o optiune buna. Miroase mai bine si intra mai usor in piele dar, cum mentionam, are un continut mai mic de vitamine.

Unt de shea se gaseste de-acum peste tot, in tot felul de ambalaje, consistente/texturi si la tot felul de preturi. Inainte de a cumpara incercati sa va documentati, pentru ca unele produse cosmetice contin in realitate foarte putin unt de shea si destul de multi aditivi care pot fi iritanti.

Untul de shea natural poate fi bun la casa omului, mai ales cand omul in cauza are si un copil mic. Merge folosit la tratarea diverselor eczeme bebelusesti, a iritatiilor de scutec… iar mamicile au la indemana un excelent balsam de par natural, demachiant si crema hidratanta all-in-one. E bine totusi sa discutati si cu medical dermatolog cand va hotarati sa va tratati cu shea deoarece, spre exemplu, persoanele cu alergie la latex nu pot folosi untul de shea.

In tratamentul dermatitei atopice, o afectiune foarte la moda printre bebelusii de astazi, untul de shea poate fi un aliat pretios.


 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
unt de shea
acizi grasi
alimente cu vitamina A
Elancyl
vergeturi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare