Usturoiul in cura de slabire. Esti curioasa cum trebuie sa-l consumi?

Diete clasice 27.12.2017 dietetik
Nu are rost sa intru in detalii despre proprietatile usturoiului si modul cum imbunatateste starea generala de sanatate, pentru ca sunt cunoscute de toata lumea. Sa discutam mai pe larg despre modul cum te poate ajuta usturoiul in cura de slabire. Sa fie mit sau realitate? Asta ramane de vazut in randurile urmatoare.
 
Ca multe ingrediente indicate curelor de slabire, usturoiul contine si el o cantitate de antioxidanti puternici, fibre, proteine vegetale si are rol de termogeneza la fel ca si piperul cayenne, piperul negru, ghimbir, turmeric, chilli, curry, ardei iute, etc. In ceea ce priveste slabirea cu usturoi exista multe dovezi si studii. Multe persoane l-au gasit util in dieta. Nu pot sa spun ca exista o dieta bazata doar pe consumul de usturoi. Pana la urma nu poti manca zilnic usturoi crud fara alte alimente pe langa ca am lesina de foame.
 
Ideea este sa ne alegem o dieta care credem noi ca se potriveste cu stilul de viata si nevoile corpului si sa incercam sa includem usturoiul in diverse forme la orice masa de la supe, salate, sosuri, fripturi pana la smoothie-uri proaspete. Tin sa mentionez un aspoect foarte important. Usturoiul tinde sa se oxideze, asa ca nu aveti voie sa folositi tacamuri din metal.

 

Cum sprijina usturoiul procesul de slabire?

 

La fel ca si pentru sanatate, usturoiul actioneaza in multe feluri pentru a sprijini slabirea si anume:
 
 
1.Stimuleaza metabolismul gratie rolului de termogeneza, acest fapt ajutand la o digestie mai buna si la stimularea tractului intestinal.
 
2.Curata sangele de toxine si vasele de sange de grasime, scazand unitatile colesterolului rau.
 
3.Normalizeaza cantitatea de zahar din sange, asa ca nu vei avea pofte dese de mancare si nici nu vei putea manca foarte mult gratie gustului sau.
 
4.Scade orice urma de inflamatie din corp ( poate nu stiai, dar multe inflamatii duc la aparitia diverselor afectiuni de sanatate care pot cauza ingrasarea chiar si avand un regim alimentar sanatos)
 
 

Cum se consuma usturoiul pentru a slabi?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Studiile din strainatate au aratat ca usturoiul consumat doar de 3 ori pe saptamana te ajuta sa slabesti 1-2 kilograme, dar dar il incluzi zilnic la orice mare este clar ca rezultatele vor fi si mai mari.
 
O alta cale de a consuma usturoiul pentru a slabi la fiecare masa este sa-l consumam in smoothie-uri sau in stare putin mai solida cu alte ingrediente destinate slabirii. Iata ce retete poti incerca:
 

1.Smoothie din legume si usturoi

 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • Seminte ( chia, in, mac, etc)
  • 2 cani de verdeata ( spanac, frunze de salata, rucola)
  • Legume la alegere ( ardei gras verde sau rosu, ridiche, castraveti, varza Kale, etc)
  • 3-4 canite de apa
 
*Ingredientele se pun in blender si trebuie sa se obtina o pasta usor groasa.

 
 

2.Smoothie din fructe

 

Ai putea combina mai multe fructe, dar merge cel mai bine cu lamaie, lime si grapefruit. Iti trebuie:
 
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lamaie mare sau lime
  • 1 grapefruit mare rosu
  • 2 linguri de ghimbir tocat
  • Putin piper negru
 
 

3.Amestec/licoare zilnica cu usturoi in stil mai traditional

 

 

Iti trebuie ca ingrediente urmatoarele:
 
 
  • 8-9 catei de usturoi tocati
  • 1-2 lingura de miere de albine raw vegana ( este foarte important sa folosim miere bio 100%, pentru ca doar nutrientii ei vor sprijini slabirea)
  • Jumatate de cana de otet de mere ( este cunoscut in diete pentru efectele sale)
  • 1 lingura de ghimbir tocat
 
Ingredientele se toaca si se pun intr-un bol de sticla, care sa se poata inchide ermetic sau daca nu, un bol oarecare din sticla, dupa care se tin in frigider timp de 3 zile. Dupa aceasta perioada putem spune ca avem secretul slabirii la indemana. 
 
Nu este deloc greu sa consumi acest amestec. Trebuie doar sa iei cate o lingurita dimineata si seara inainte de masa, dar nu-ti face griji. Stomacul va fi protejat de mierea de albine, care are rol de pansament gastric. Pe timpul zilei ai voie sa mananci orice doresti, dar sa nu ai portii prea mari de mancare si ai grija sa consumi doar alimente sanatoase si cu putine calorii. Amestecul ar trebui sa te tina aproximativ 1 luna, dupa care iti poti face iar. Slabirea ar fi una sanatoasa, dar mai lenta. Vei putea da jos saptamanal 2-3 kilograme in functie de organism.

Citeste si Usturoiul de 24 de karate
 
Sursa: shape.com; garlicpedia.com
 
 
 
 
 
 

 

Tags:
usturoi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare