Vara aceasta slabesti cu supe din spanac, patrunjel si nu numai

Daca toata iarna ai consumat supe care de care mai consistente pentru a face fata temperaturilor scazute, afla ca vara aceasta ai nevoie de altfel de supe pentru a te descurca pe timpul temperaturilor mult prea ridicate. Supele trebuie sa energizeze vara si sa te hidrateze, dar sa te ajute si cu digestia. Cu alte cuvinte spus, ai nevoie de supe gatite fara sursa de foc sin ingrediente considerate vedetele verii. Mentionam aici patrunjel, spanac, castraveti, dovlecei, verdeturi, etc. Nu este cazul sa subestimezi consistenta acestor supe! Ele isi pastreaza intacti nutrientii necesari pentru organismul tau si te ajuta vizibil sa te simti mai bine si sa slabesti fara pic de efort. Se poate ca persoanele care s-au obisnuit cu supele consistente si grele la stomac sa nu aiba curajul sa incerce si astfel de supe, dar noi credem ca nu exista diferente in ceea ce inseamna satietatea. In fond, organismul are alte nevoi in functie de anotimp, iar supele propuse de noi sunt exact ceea ce ai nevoie vara.
 
Partea si mai buna la aceste supe este ca se pregatesc usor si repede, deci sunt ideale si pentru persoanele mult prea ocupate care nu au timp de pierdut in bucatarie. Despre putine supe sau ciorbe putem spune ca se gatesc repede, dar iata ca nu este cazul acum. Nu ai nevoie nici macar de pricepere in bucatarie si nici de alimente complexe. Iata ce-ti propunem:
 
1. Supa bulgareasca Tarator
 
 Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1 castravete mare sau 4-5 mai mici – se taie rondele
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 iaurt cu foarte putine grasimi (cel mai bun este cel grecesc)
  • 500 grame de lapte de capra, cocos, migdale sau soia bio – poti incerca si laptele de magarita care este considerat medicament
  • 3-4 cani de apa
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 2 linguri de nuca macinata 
  • Sare si piper dupa gust
  • O mana de marar tocat, dar poti adauga si patrunjel proaspat tocat

Citeste si Cum treci la regimul alimentar de vara pentru un corp de vis?

 
Poti lasa castravetii in coaja sau nu, depinde de tine. Acestia se taie cuburi sau se lasa rondele, cateii de usturoi se toaca, intre timp se amesteca iaurtul cu laptele sau apa, apoi se adauga si ingredientele ramase si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 1 ora.
 
 
2.Supa crema de rosii cu chimen
 
Ingrediente:
 
  • -6-7 rosii tocate mic
  • 2 morcovi, curatati si tocati
  • un sfert de radacina de telina
  •  putin ghimbir
  •  2 linguri ulei
  • o jumatete lingurita chimen
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • o jumatate de lingurita de sare
  • un sfert de lingurita de piper
  • patrunjel pentru ornat.
 
 
Mod de preparare:
 
1. Incalzeste uleiul intr-un vas, adauga chimenul si ghimbirul, iar cand semintele de chimen incep sa sfaraie, adauga morcovul, telina, rosiile, sarea, zaharul si piperul. Lasa-le sa fiarba, pune sare daca mai e nevoie. 
 
2. Dupa ce ingredientele au fiert, amesteca-le bine cu blenderul.
 
3. Orneaza supa cu patrunjel si cateva picaturi de ulei de masline sau smantana. Serveste-o calda, cu crutoane.
 
3.Supa de spanac cu usturoi si iaurt
 
Ai nevoie de:
 
  • 500 de grame de spanac proaspat  - vezi aici moduri delicioase de a gati spanacul
  • un litru de lapte
  •  patru linguri de faina
  •  3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  •  3-4 linguri de smantana 
  •  3-4 linguri cu iaurt
 
 
Spanacul se spala bine si se taie marunt, dupa care se lasa la fiert in apa clocotita timp de 3 minute, dar nu mai mult pentru ca isi va pierde culoarea, dar si nutrientii. Urmeaza sa lasi spanacul la scus si apoi pune laptele la fiert cateva minute. Cu restul ingredientelor vei face un sos la blender si apoi combini toate ingredientele in final. 
 
4.Supa simpla de patrunjel
 
Ai nevoie de:
 
  • 500 grame patrunjel
  • 900 grame de zeama de supa de legume sau apa sau iaurt grecesc
  • 4 cepe verzi sau rosii
  • 3-4 catei de usturoi faramitati
  • 180 grame de iaurt grecesc
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • Zeama de la o lamaie
  • Sare si piper dupa gust
 
 
Caleste intr-o tigaie ceapa in putina apa, apoi pune apa la fiert. Cand clocoteste adauga si patrunjelul si lasa pe foc 3 minute. Stinge focul si adauga ingredientele ramase.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
supe
supe din spanac
supe din patrunjel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare