Vara ai nevoie de un meniu verde pentru silueta - iata cele mai bune idei

Cand este cea mai buna perioada a anului pentru a consuma mancaruri si alimente verzi daca nu vara? Este pacat sa nu profitam de ele si de nutrientii pe care ii poate castiga organismul nostru. Cei mai multi dintre noi considera ca legumele verzi si verdeturile sunt doar pentru decor in farfurie sau pentru garnitura, dar nu este deloc asa. Putem prepara mancaruri sanatoase si destul de consistente, aspectul fiind unul verde per total. Avantajul este ca vei castiga vitamine, minerale, antioxidanti puternici, fibre si proteine vegetale de calitate si nu doar o simpla masa aspectuala.
 
Nu exista o dieta propriu-zisa cu mancaruri verzi, pentru ca asta ar fi insemnat sa ii respecti principiile doar pentru o perioada scurta de timp de 1-2 saptamani. Realitatea este ca poti avea meniuri verzi  toata vara, zi de zi fara probleme. Nu exista contraindicatii, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji.
 
Poate parea imposibil la prima vedere sa compui meniuri verzi zilnice si poate nu dispui de multa imaginatie, dar nu este nici o problema. Noi avem inspiratie din plin si poti “imprumuta” ideile noastre:
 
1.Paste cu sos pesto
 
Sosul pesto este acel sos verde cremos, preparat din patrunjel proaspat tocat, zeama de lamaie, marar si ulei de masline. Poti adauga si 2 lingri de iaurt grecesc pentru o consistenta mai mare, dar sa fie cu putine grasimi sau degresat. Cu toate ca poti folosi si paste lungi sub forma de taitei, noi iti spunem ca cel mai bine se potrivesc pastele tip melcusori. 
 
Ai nevoie de 1 cana de paste si o cantitate suficienta de sos cat sa cuprinda tot bolul. Se amesteca foarte bine si se adauga rosii cherry sau mari, masline fara samburi si nesarate, ardei iute dar fara samburi si patrunjel proaspat tocat pentru decorare.
 
 
2.Crema de avocado cu legume tocate
 
Iti poti face propria salata din legume si fructe care sa semene cu salata de humus Baba Ganoush. Ai nevoie de un avocado copt pe care sa-l scobesti, iar pasta sa o amesteci cu legume si verdeturi crude si tocate. Se poate consuma ca o salata sau pe felii tartinabile.
 
 
 
3.Supa verde cremoasa
 
Depinde daca iti place o supa lichida dau crema, pentru ca pasii de preparare difera. La cea lichida pune la fiert ce legum verzi vrei tu, dar sa predomine cele verzi, iar la supa crema ai nevoie de un blender in care sa pui legumele si putina zeama de supa. Poti folosi varza de Bruxelles, rucola, varza kale, spanac, leustean, patrunjel, broccoli, frunze de salata, ardei gras verde, etc.
 
 
4.Salata verde cu naut fiert
 
Ai nevie de o cana de naut cu frunze de salata, patrunjel, marar, spanac, rucola si branza feta sau branza de vaci. Afla mai multe despre naut, un adevarat aliat pentru slabire.
 
 
5.Rulouri vietnameze
 
Ai nevoie de frunze de salata mai mari si sa le ungi cu crema de branza, ceapa rosie, rosii, putin bacon sau sunca slaba, castraveti. Mai poti folosi in loc de crema de branza  ton in apa si nu in ulei. Se consuma fara a fi puse la cuptor. Compozitia o prepari cum doresti.
 
 
6.Sandvisuri verzi
 
Ai nevoie de 2 castraveti mari sau 2 dovlecei medii. Taie pe lung fasii subtiri coaja, ia doua felii de paine fara coaja, unge-le cu crema de branza light. Intre felii pune ce ingrediente vrei dar sa fie hipocalorice. Poti folosi frunze de salata, rosii, ceapa rosie, ton sau branza. La final infasoara  sandvisurile in fasiile razuite si taie sandvisurile in triunghiuri cat sa semene cu sandvisurile englezesti.
 
 
7.Tocanita din spanac sau varza de Bruxelles
 
Poti pune spanac, rucola sau varza de Bruxelles, castraveti cuburi, dovlecei cuburi, patrunjel tocat, ardei gras verde, ardei iute fara samburi si sos pesto.
 
 
8.Mingiute verzi din cartofi noi sau cartofi dulci
 
Cartofii se gatesc in punga termorezistenta la cuptorul de aragaz, iar la final se amesteca in sos pesto si se decoreaza cu patrunjel tocat si putin parmezan.
 
 
9.Salata verde cu cuscus
 
Ai nevoie de 4 linguri de cuscus, frunze de salata si legume verzi crude precum dovlecei, ardei gras verde, castraveti si avocado. Se decoreaza cu porumb la conserva, ceapa rosie taiata julien si patrunjel tocat.
 
 
10.Orez cu sos pesto
 
 
Ai nevoie de orez basmati, sos pesto, menta si patrunjel tocat. Poti adauga si rosii taiate cuburi sau rosii uscate. 
 
 
 

 

Tags:
meniu verde
meniu pentru silueta
meniu de vara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare