Vegetarian Lifesyle

Pentru mine astea sunt garnituri care merg perfect cu fasiile de carnita crocanta. Iata de ce cand vine vorba de vegetarieni, imi fac cruce cu doua maini si ma intreb cum or putea trai oamenii astia fara pic de carne.

In Romania numarul lor este destul de mic, comparativ cu miscarea similara din vestul Europei. Mi-am intrebat prietenii daca au in anturaj vegetarieni si  raspunsurile au variat intre cifrele 2 si 0. Personal cunosc 2 vegetarieni, un el si o ea, care s-au regrupat la birou si mananca doar impreuna, alegand sa nu se alature festinului nostru in care zboara ciosvarte de carne si sunt devorate cu entuziasm bucati de pizza cu pui.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata deci ca ajungem sa vorbim despre un adevarat fenomen de segrerare pe tipuri de regim alimentar.

Au respectul meu etern, pentru abnegatie cu care privesc orice tip de carne, lapte sau oua. Mai ales ca din moment ce consuma doar plante corpul li se unduieste in linii fine.

      Dieta asta face minuni, mi-a explicat colega mea vegetariana, care sustine ca nu pune gura pe carne din simplul motiv ca o dezgusta. Studiile arata ca vegetarienii au in general mai putine boli cronice, inclusiv obezitate. In plus, stilul lor de viata ii ajuta sa impiedice dezvoltarea diabetului de tip 2, bolilor cardiace si unele tipuri de cancer.

      Mai mult, dietele vegetariene tind sa fie mai bogate in fibre si, prin urmare, este mai usor sa mananci mai putin si astfel sa pierzi din greutate.

 

      Uitandu-ma pe tipurile de vegetarieni am decis ca pot fi fi flexitariana, adica pot manca din cand in cand carne. Daca vrei sa devii si tu “cateodata” vegetariana sau doar sa te bucuri de o masa fara carne o data pe zi, primul pas este sa inlocuiesti carnea cu produse care arata si au gust asemanator, dar sunt realizate din plante - de exemplu soia. Totul este sa stii cum sa o gatesti, pentru ca micile bucatele pot arata si avea gust de lufa daca ai zbarcit-o in bucatarie.

      Apoi mai poti incearca sa folosesti alimente cu arome puternice, dulci, acre sau chiar marinate si sa te orientezi atunci cand esti la supermarket catre produsele pentru vegetarieni si sa gasesti unele care iti plac. 

Tags:
lifestyle vegetarian
dieta vegetariana
fara carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare