Vicii care-ti fac bine

Motivatie 31.08.2010 Otilia Ignat

 

Iata care sunt beneficiile viciilor pe care le poti cultiva cu incredere si care, fiecare in parte, fac bine sanatatii si starii tale de spirit.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Somnul in plus - un fel de dieta
Un pui de somn, putina leneveala in plus dimineata, o zi de stat in pat nu fac deloc rau, ba chiar din contra. Expertii sunt de accord ca somnul furnizeaza energie, intareste sistemul imunitar, stimuleaza memoria si te ajuta sa nu acumulezi kilograme in plus. Lipsa de somn este asociata cu hipertensiune arteriala, intoleranta la glucoza si cresterea in greutatela care cresc riscul de afectiunilor cardiovasculare.

 

O zi de chiul - creste randamentul
Cand nu ai chef de munca, o zi de chiul, este cel mai bun remediu. Este cea mai buna cale prin care eficienta si ritmul tau vor creste in zilele urmatoare. O zi libera, altele decat cele din programul normal, reduce stresul, reduce tensiunea arteriala si stimuleaza creativitatea. Daca nu este un risc, in ceea ce priveste siguranta locului de munca, poti sa chiulesti linistit din cand in cand. 

 

Liber la sex - tonus fizic si psihic
Este pur si simplu un amestec de placere si sanatate. Relaxeaza, creste increderea in fortele proprii si stimuleaza creativitatea. Plus ca este o forma in care poti arde, cu pasiune, cateva sute de calorii. Este cel mai indicat mod in care iti poti incepe si termina o zi, dar este bun si in pauza de masa!

 

O bucata de ciocolata pe zi - pilula cu antioxidanti
Excelenta alegere, excelent viciul, cu doua conditii. Sa fie o bucatica si sa fie foarte, foarte neagra. Ciocolata reduce absorbtia de grasimi, este o sursa de antioxidanti si face foarte bine sistemului cardiovascular.

 

Mancare grasa - uleiuri vegetale si peste
Eliminarea grasimilor din alimentatie este o mare eroare. Organismul are nevoie zilnic de o anumita doze de grasimi, fara de care nu poate functiona normal. Grasimi mononesaturate (adica uleiurile vegetale, avocado, nuci si seminte, peste gras) sunt surse de omega 3 si omega 6 si reduc riscul evenimentelor cardiace. Dar, grasimile nu trebuie sa depaseasca 30% din aportul de calorii zilnic.

 

Cafeaua de dimineata -  a doua pilula cu antioxidanti
Cafeaua este un stimulent nevinovat, benefic si o sursa excelenta de antioxidanti, iar in doze rezonabile te ajuta in lupta impotriva anumitor forme de cancer, boli cardiovasculare si contra anumite forme de dementa senila.

 

Masajul - rasfat cu mana altuia
Daca faci parte din categoria celor care au devenit dependeti de placerea masajului, nu trebuie sa-ti faci probleme. Este una dintre cele mai sanatoase forme de realaxare, si unul din mijloacele prin care depozitele adipoase sunt reduse. Daca asociezi masajul cu sauna, viciul devine si mai sanatos.

 

Un pahar de vin - bun, indiferent cine il bea
O doza rezonabila de vin rosu este o sursa de sanatate, nu doar o placere. Bogat in antioxidanti, vinul rosu este mai degraba un medicament.


Tags:
antioxidanti
somn
viata sanataosa
calorii
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare