VIDEO 4 pasi simpli spre fericirea sigura

De ce ai nevoie sa fii fericit? Uita de bani, sanatate si succes. Cativa oameni de stiinta au demonstrat ca nu ai nevoie decat de un program de 10 saptamani, care are 4 pasi, pentru a-ti schimba mentalitatea. 

Programul foloseste o serie de exercitii care antreneaza mintea oamenilor astfel incat sa aleaga fericirea. Doctorul Amit Sood, cel care a condus studiul realizat de Clinica Mayo din Minnesota, sustine ca 40 - 50% din fericirea cuiva depinde de alegerile pe care le face in fiecare zi si de lucrurile pe care alege sa se concentreze. 
 
"Fericirea este un obicei. Unii dintre noi se nasc cu ea, altii trebuie sa o aleaga. Doar mutandu-ti atentia de la lucrurile negative la cele pozitive o sa te faca mai fericit decat iti imaginezi", a explicat acesta.  
 
Amit Sood a mentionat ca exista cateva tehnici foarte simple pe care sa le repeti. De exemplu, daca in momente care iti par dificile te intrebi daca acel lucru sau eveniment va mai conta peste cinci ani, iti vei da seama ca nu merita sa irosesti acum timpul. 
 
 

Tehnica 5-3-2

 
5 oameni: primul gand pe care il ai dimineata sa fie de recunostinta pentru 5 oameni din viata ta fata de care esti recunoscator 
 
3 minute: Pentru primele 3 minute cand iti intalnesti in acea zi familia (sau un prieten, un coleg sau un vecin), intampina-i ca pe un prieten pe care il reintalnesti dupa mult timp si decide sa nu mai incerci sa-l schimbi sau sa-l judeci. 
 
2 secunde: In primele 2 secunde cand vezi o persoana, iar tu te simti confortabil si in siguranta, spune-i in soapta: "Iti doresc numai bine!"
 
Al doilea pas al planului este sa-ti cladesti rezistenta prin recunostinta, compasiune, acceptare si iertare. A treia etapa a programului este intaresti legatura dintre minte si corp. Dr. Sood a subliniat importanta alegerii unor obiceiuri sanatoase, cum ar fi sportul si alimentatia sanatoasa. 
 
In plus, acesta incurajeaza oamenii sa caute activitati prin care sa-si relaxeze mintea, precum cititul, sportul, muzica, arta, rugaciunea, meditatiile si yoga.
 
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Foto: Hepta
Tags:
fericire
yoga
meditatie
mancare
sport
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare