VIDEO Dansatoarea de limbo care a trecut in pasi de dans pe sub o masina

Shemika Charles este, la 22 de ani, singura persoana din lume care a reusit sa treaca pe sub o masina in pasi de limbo. Pana si doctorii se mira de elasticitatea ei, iar ea isi propune sa bata record dupa record. 

Shemika si-a inceput cariera de dansatoare de limbo intamplator, cand unchiul sau a avut nevoie de inca o persoana in formatia sa. Fata avea 14, spre 15 ani cand si-a dat seama ca are un adevarat talent pentru acest dans. Unchiul sau a inceput sa o ajute la antrenamente si in numai sase saptamani putea sa coboare cat inaltimea unei sticle de bere de 330 de mililitri. N-a mai trecut mult si fata a inceput sa doboare recorduri. 
 
Recent a reusit sa treaca pe sub un SUV, adica printr-un spatiu de 23 de centimetri cu unele portiuni mai joase decat altele. 
 
"A fost nevoie de multa concentrare, de un bun echilibru, de un control foarte bun al respiratiei. Trebuie sa recunosc ca sunt foarte mandra de mine pentru recordul de astazi", a declarat Shemika. 
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pentru aceasta proba s-a antrenat 6 ore pe zi, timp de 4 ani, iar antrenamentele sale includ, in afara de dansul in sine, multe exercitii de stretching, aerobic si multe masaje pentru a-si mentine muschii tonifiati. Dieta sa este formata in principal din salate, carne pentru proteine si multa apa. 
 
Totusi, dansul pe care il practica pune multa presiune pe corpul ei, asa ca Shemika merge saptamanal la un chiropractor. 
 
"Este intr-adevar uimitoare, ca o ciudatenie a naturii. Daca o persoana obisnuita ar cobora atat de jos, ar avea probleme mari cu soldurile si cu spatele, dar Shemika este una dintre persoanele cele mai tonifiate pe care le-am vazut vreodata. Este intr-adevar foarte puternica. Chiar si asa, desi acum se simte de fier, daca nu este atenta se poate rani grav", a spus John Przybylak, medicul fetei. 
 
Si mama tinerei a dansat limbo pentru 16 ani, insa o accidentare a determinat-o sa se retraga. Si acum sufera de dureri de spate si se teme pentru fiica sa, dar aceasta nu da semne ca ar vrea sa se opreasca. Acum sustine spectacole de 15 minute in pauzele meciurilor NBA si si-a propus ca urmatorul record sa fie pentru cel mai lung limbo.
 
 
Foto: Facebook

 

 

Tags:
dans
antrenament
sport
dieta
record
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare