Vinete cu naut la cuptor

In zilele mai racoroase de vara, fa un efort si incinge cuptorul in care sa imprietenesti niste vinete cu naut. Va rezulta o mancare foarte sanatoasa si hranitoare, cu un gust deosebit. 
 
Ingrediente
  • 425 de grame de naut fiert 
  • 6 vinete taiate in bucati de 5 centimetri
  • o ceapa mare, tocata 
  • un catel de usturoi, tocat
  • sos de rosii 
  • ulei de masline
  • o lingura de otet 
  • doua crengute de menta
  • sare, piper, chimen
Caleste putin ceapa, adauga vinetele si tine-le pe foc pana cand se rumenesc. Pune chimenul, piperul si usturoiul si lasa totul la fiert pentru un minut. 
 
Incinge cuptorul in timp ce amesteci sosul de rosii, cu otetul si cu o cana de apa si lasa-le la fiert 5 minute. Adauga apoi nautul si vinetele si condimenteaza cu sare si pieper. Pune si crengutele de menta si da la cuptor pentru 45 - 50 de minute. 
 
Pofta buna!
 
 
Tags:
vinete
naut
cuptor
menta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare