Vinul rosu, bun si sanatos

De Toamna 08.12.2012 Otilia Ignat

Cercetatorii au confirmat virtutile terapeutice ale vinului rosu. Vinul rosu s-ar putea dovedi un element-cheie in lupta contra cancerului din zona genitala, gratie unui compus care face ca tumorile sa devina mai sensibile in fata radioterapiei.

  
 
Resveratrolul, un compus existent in coaja strugurilor si, implicit, in vinul rosu, prezinta mai multe beneficii pentru sanatatea omului, dovedindu-se un aliat al sanatatii cardiace si in ceea ce priveste prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Despre vin
 
Cercetatorii de la Universitatea Missouri din Statele Unite au descoperit ca acest compus face ca tumorile sa devina mai sensibile - si deci mai usor de distrus - in fata radioterapiei. Alte studii au evidentiat faptul ca resveratrolul face ca tumorile sa devina mai sensibile la chimioterapie, iar noi am dorit sa aflam daca acest compus are acelasi efect si pentru radioterapie, sustine unul dintre autorii studiului.

Un studiu anterior a demonstrat faptul ca un pahar cu vin rosu pe zi mareste sansele de supravietuire pentru femeile suferind de cancer mamar cu pana la 20%. Descoperirea este cu atat mai surprinzatoare, cu cat consumul de alcool este considerat drept una dintre principalele cauze de aparitie a cancerului mamar in randul femeilor sanatoase. Una dintre posibilele explicatii este aceea ca substantele chimice din alcool, care distrug celulele sanatoase, au acelasi efect si asupra celulelor canceroase.

Cel mai bun vin
 
Resveratrolul a crescut concentratiile a doua proteine-cheie din structura celulelor tumorale, este concluzia esentiala a astudiului. Resveratrolul, recunoascut ca fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti este prezent in coaja strugurilor si in vinul rosu. Doza de resveratrol de care este nevoie pentru ca aceasta substanta sa aiba efect asupra celulelor tumorale este mare, dar consumul consta de vin rosu, in cantitati moderate are efecte benefice pe termen lung, scrie mediafax
, care citeaza un articol din dailymail.co.uk.

Alb sau rosu

Cum echilibrul si calea de mijloc sunt cea mai buna solutie, recomandarea este sa bei vin rosu, putin in fiecare zi.

Tags:
Vinul rosu
bun si sanatos
vin rosu
masa de Craciun
resveratrolul
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare