Vitamina K reduce riscul de cancer si diabet

Probabil nu foarte multe. De aceea vin eu si-ti spun ca, vitamina K, desi nu se bucura de popularitate ca si cele de mai sus, joaca si ea un rol major. Vitamina K1 se gaseste in vegetale verzi, iar vitamina K2 in carne si oua. Ce-s acestea? Discipoli, ca sa spun asa, ai vitaminei K in promovarea sanatatii.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cu toate ca denumirile ti se par un pic ciudate, si nu te ajuta sa intelege rolul vitaminei K in organism, iti zic doar atat: ambele vitamine, K1 si K2, reduc riscul cancerului, mai ales la ficat si prostata. Iar acum, un nou studiu vine sa potenteze importanta vitaminei K in organism: poate reduce riscul de diabet. Intr-adevar o descoperire ce nu trebuie trecuta cu vederea.

 

In cadrul studiului, realizat de oamenii de stiinta pentru a indentifica dieta potrivita pentru 38.000 de subiecti, acestia au observat ca subiectii care aveau un nivel mare de vitamina K1 si K2 in organism, prezentau un risc cu 20% mai mic de a suferi de diabet de tip 2, in comparatie cu acei subiecti care prezentau un nivel scazut de vitamina K in organism.

 

Desi ambele vitamine, K1 si K2, au dat rezultate in scaderea riscului de diabet, din vitamina K2 s-au folosit doze mici. Iar rezultatele obtinute cu vitamina K1 s-au inregistrat abia dupa ce s-au folosit doze mari, chiar si dupa ce s-au luat in calcul unii factori decisivi, precum: varsta, greutatea si nivelul activitatii fizice.

 

Mai mult de-atat, beneficiile vitaminei K sunt recunoscute si in industria cosmetica. Aceasta se foloseste in creme pentru a diminua vanataile, capatate de pe urma operatiilor estetice, dar si pentru a estompa cearcanele. Data viitoare cand mai ai in meniu salata, bucura-te de ea, asa cum ea te apara pe tine.

Tags:
vitamina K
diabet tip 2
legume verzi
carne
oua
vitamina K1
vitamina K2
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
 • LISA M
  1. LISA M 12.06.2010 13:33

  Multumim pentru aceste informatii pretioase!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
 • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

  Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

 • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
  Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare