Vitamine pentru ochi

Acuitatea vizuala se intretine cu vitamine pentru ochi. Si nu vorbim aici despre pilule, ci despre vitaminele din legume si fructe care te ajuta sa vezi bine.

Evident, cap de lista, ca sursa de vitamine pentru ochi, este morcovul, fie ca il rontai ca atare, fie ca bei suc de morcovi. Contine betacaroten care este ideal pentru ochi. In plus are fibre si foarte putine calorii. Dar, desi este unul dintre alimentele-vedeta, morcovul nu este singura leguma ideala pentru ochi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

        

Legumele verzi, iar aici ne gandim in special la spanac, este o importanta sursa de luteina si zeaxantina, doua vitamine pentru ochi cu puternic efect antioxidant care au capacitatea de a preveni degenerescenta maculara si cataracta. Binevenite sunt toate legumele verzi. Ideale, si pentru ochi, si pentru sanatate, in general, sunt doua portii de legume pe zi, indiferent ca este vorba de spanac, broccoli sau salata.

Vitamine pentru ochi contin si fructe precum afinele, capsunile si altele inrudite cu ele. Benefice sunt si portocalele, prunele si ciresele care anuleaza actiunea nociva a radicalilor liberi din mediul inconjurator ca urmare a poluarii si a noxelor, precum si influenta nociva a razelor solare, care pot duce la aparitia cataractei si a altor probleme degenerative. Ideale sunt doua portii de fructe pe zi ca o garantie ca iti vei pastra ochii sanatosi mult timp.

Acizi grasi omega 3, desi nu sunt tocmai vitamine pentru ochi sunt excelenti pentru sanatatea lor. Doua portii de peste saptamanal, ori un supliment de ulei de peste pe zi, mentin sanatatea ochilor.

 

Adauga la toate acestea migdale, pentru bogatia de vitamina E, dar si pentru grasimile sanatoase  pe care acestea le contin.

O dieta santoasa si echilibrata ar trebui sa fie suficienta pentru a asigura sanatatea ochilor, sustine Yahoo shine. In perioadele de tranzitie, mai ales de la iarna la primavara, in cursul dietelor disociate este insa indicat sa ai grija ca alimentatia sa asigure necesarul de vitamine pentru ochi. 

Tags:
vitamine pentru ochi
morcovi
legume verzi
broccoli
vitamina E
migdale
ulei de peste
cataracta
calorii
diete disociate
omega 3
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare