Vitamine pentru piele

Frumusetea inseamna o piele ingrijita. Pentru asta este nevoie de atentie din exterior, dar si de grija fata de ceea ce mananci. Aportul de vitamine pentru piele, din alimente este esential. O dieta echilibrata bazata pe fructe si legume este utila, nu doar pentru sanatea ta, ci si pentru frumuseta pielii tale. Nu degeaba se spune ca frumusetea vine din interior. Dar exista si o dieta pentru frumusetea tenului!

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asa ca daca vrei sa te pastrezi frumoasa si tanara ai grija ce manaci, ai grija cata apa bei si, mai ales daca pielea ta primeste tot necesarul de vitamine de care are nevoie. Fructele si legumele, trebuie sa reprezinte cel putin 60 la suta din cantiatea de alimente dintr-o zi, pentru ca doar asa necesarul de vitamine si minerale este acoperit din surse naturale. Fructele si legumele contin antioxidanti care includ substante precum licopenul si luteina, dar si vitamine, cum ar fi vitamina A si vitamina E, toate acestea dand stralucire pielii tale, din interior. Altfel spus, "a manca in culorile curcubeului" inseamna a furniza corpului o sursa bogata si variata de antioxidanti. Evita alcoolul care degradeaza capilarele fine si care afecteaza capacitatea celulelor (inclusiv ale celor din piele), de a se hrani si oxigena. Un aport constant de minerale si vitamine atenueaza multe din suferintele pielii, de la acnee, la diferite iritatii si alte probleme.

Pe lista cu vitamine pentru piele se afla si vitaminele din grupul B, care se gasesc din belsug in cerealele integrale si in lactatele degresate. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le incluzi in dieta.

Orice dieta recomanda un consum crescut de apa. Deloc intamplator. Pielea frumoasa este o piele hidratata. Apa este mijlocul prin care vitaminele, minerale si alti nutrienti ajung in piele. Apa pastreaza pielea hidratata, astfel ca aceasta  va arata proaspata, dar si moale si neteda. Bauta in mod constant si in cantitatile necesare, apa are menirea de a ajuta un ten cu probleme, uscat si cu mancarimi si poate chiar "intarzia" formarea ridurilor si preveni petele care apar pe piele. Si asta pentru ca vitaminele pentru piele sunt aduse la nivelul celulelor din tegument cu ajutorul apei, doar daca aceasta este consumata in cantitati suficiente, in fiecare zi. Ceaiul verde poate fi si el benefic, pe acelasi front anti-imbatranire si, in plus este bogat in antioxidanti care fac bine pielii tale, scrie Natural News.

Deoarece dieta este atat de importanta pentru piele, sunt lucruri care ar trebui, de asemenea, evitate. De exemplu, alcoolul este primul care ar trebui exclus din alimentatie, pentru ca duce la deshidratare si la ruperea capilarelor, atunci cand este consumat in exces. Evita alimentele nesanatoase, pe cele rafinate iar acest lucru se va vedea pe fata ta.

Tags:
vitamine pentru piele
vitamine
minerale
antioxidanti
ceai verde
dieta pentru piele frumoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare