Vitaminele prenatale

Cel mai bun moment pentru a incepe sa iei vitamine prenatale ar fi cu trei luni inainte sa ramai insarcinata, dar este destul de dificil de realizat asta, cele mai multe sarcini nefiind programate. In general, vitaminele se iau din prima saptamana a sarcinii si administrarea lor nu trebuie intrerupta pana la nastere ( daca nu sunteti sfatuita alfel de medicul dumneavoastra). Daca alaptati, este bine sa continuati administrarea lor si timp de 4 luni dupa nastere.

Care sunt beneficiile vitaminelor prenatale?

Avand in vedere conditiile de mediu in care traim, stilul de viata si alimentatia, vitaminele prenatale sunte esentiale pentru a preveni ca bebelusul sa se nasca cu o greutate prea mica, si ca asimileaza nutrientii necesari cat este in burtica.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cele mai multe vitamine prenatale contin acid folic, esential in prevenirea afectiunilor neuronale, calciu pentru sistemul nervos, circulator, oase, dinti si gingii si fier, care protejeaza impotriva anemiei si dezvolta muschi puternici si un sange sanatos.

Atentie insa! Daca aveti o dieta foarte echilibrata, bogata in elementele mentionate mai sus, medicii considera adeseori ca nu este bine sa mai luati aceste vitamnine. Chiar daca nu le luati, intitotfeauna este necesar un supliment de acid folic, pe care il puteti lua zilnic in timpul sarcinii. Cantitatea ideala de 400 de micrograme zilnice nu poate fi regasita integral in dieta.

Va uram o sarcina usoara!

 

Tags:
vitamine prenatale
sarcina
beneficii
acid folic
calciu
fier
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare