Vive la France, Vive les croissants !

Vreau sa ii spun LMA Frantei pentru ca merita. Fara gastronomia franceza lumea noastra ar fi fost mai fada, papilele gustatile ar fi ridicat la rang de Haute Cuisine orice tocana.


Bucatarii francezi sunt vizionari, orice masa este o experienta de neuitat si de neratat.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Orice ai manca in Franta nu poate fi banal. Pana si produsele de patiserie sunt create cu minutiozitate pentru a incanta gustul, vazul si mirosul. Trei simturi dintr-o lovitura si succesul e garantat.


Tarte Tatin ar putea fi o banala tarta cu mere. Modul in care este servita face speciala aceasta tarta cu mere caramelizate pentru ca in momentul in care e rasturnata in farfurie tarta isi arata deseurile stand cu merele-n sus, acoperite de o patura groasa de frisca.


Bucataria franceza educa gusturile.
Poti sa iti delectezi papilele cu foie gras, sa te aventurezi in a manca niste deliciosi escargots (melci – la o traducere instant din limba lui Voltaire in a noastra) sau souris d’agneau- bucatica de carne cea mai cautata de la miel.


Sa nu uit in iuresul de mancaruri tocmai preferatul meu Moelleux au chocolat. Trebuie sa incercati  as soon as possible prajiturelele cu ciocolata si mijloc moale.


Mama Franta ne ia de mana si ne duce in bucataria ei, sigura ca nu mai iesim multa vreme de acolo. Cum sa refuzi un copan de rata care isi trimite aromele spre nari avide ? Dati-mi o portie de confit de canard si fac ce vreti. I’m that easy.


Lasati cassoulet-ul specific pentru regiunea Toulouse sa va impresioneze asa cum a facut-o cu Mircea Cartarescu in Frumoasele Straine. Cartarescu descrie acolo cum a fost imbuibt cu mancarea traditionala frantuzeasca pe baza de fasole, carnati de Toulouse, carne de rata sau gasca si carne de porc. E o experienta.


Cand v-ati ghiftuit nu uitati de branzeturile frantuzesti. Lasati aromele si mucegaiurile sa va patrunda simturile si apoi alegeti. Cu grija la transport insa, ca sa nu imputiti tot avionul asa cum am facut la randu-mi.


Pentru ca ma dau in vant dupa bucataria franceza si pentru ca e ziua Frantei azi ma voi infrupta din tot. Incep cu Quiche Lorraine. Tarta cu oua, smantana si putina costita afumata de porc. Want some ? Aduceti voi vinul !

Tags:
escargots
bucatarie franceza
haute cuisine
gourmet
quiche lorraine
tarte tatin
tarta cu oua
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Romanul intre gourmand si gourmet Experiente

    Romanul intre gourmand si gourmet

    09.06.2010

    Mai adaugati si-o ciorba si ati obtinut meniul care il face pe roman sa fie multumit de stomacul lui implinit. In conditiile astea cum sa ii pui un meniu gourmet in fata unuia care viseaza numai...

    mai mult
  • Scotia culinara Calatorii

    Scotia culinara

    24.10.2009

    Insa daca drumurile va poarta in aceasta tara speciala din nordul Marii Britanii, e pacat sa nu profitati si sa nu cautati ceea cea are mai interesant bucataria acestei regiuni. Zis si facut: am...

    mai mult
  • Secretele unui gourmet 2 Secrete

    Secretele unui gourmet 2

    07.10.2009

      Cum recunoastem un gourmet cu apucaturi gurmande Pentru cei care nu cunosc diferenta, un gourmet este o persoana dedicata mancarurilor si obiceiurilor culinare fine, alese, pe cand...

    mai mult
  • Mazagran Restaurante

    Mazagran

    29.09.2009

    Cum contul incepe sa se refaca usor-usor, dupa atata stat pe acasa e timpul pentru un rasfat ca la carte cu un ospat regesc. Mancarea trebuie sa intregeasca ambientul asa ca va invit la...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare