Vizita medicala inainte de scoala

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Inca putin si incep scolile si evident si gradinitele. Iata de ce am ales sa vorbim putin despre sanatatea copiilor. Specialistii sustin ca se impune o vizita medicala inainte de scoala.

Medicii considera oportun ca, inainte de inceperea scolii, parintii sa ii duca pe copii la un consult medical general, sa respecte schemele de vaccinare obligatorii si sa ii atentioneze pe profesori in legatura cu alergiile de care sufera copiii lor.

De ce se impune o vizita medicala inainte de inceperea scolii? Ganditi-va numai ce schimbare este pentru organismul copilului. In primul rand copilul va face mari eforuri fizice si psihice pentru a se adapta. Doar un consult medical va putea identifica eventuale probleme de sanatate cu care se confrunta. Cereti-i medicului sa  verifice: 

Daca este apt pentru orele de sport
Daca vede bine
Daca are tensiunea arteriala buna
 

 

In plus trebuie sa acordati o atentie sporita medicatiei. Nu mai apelati la automedicatie. Stiati ca peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor ?  Si ca acest lucru se intampla desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii copiilor ?

Ei bine, cu parintii nu prea ajungi la un compromis. Sunt unii care considera ca stiu ce-i mai bine pentru copilul lor asa ca incep sa pompeze in el medicamente de parca ar fi bomboane.

Un studiu realizat de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente arata ca 57% dintre parinti dau copilului medicamente fara recomandarea medicului pentru tratarea tusei si 55% pentru febra.

Automedicatia este de altfel un fenomen generalizat. Am citit pe Mediafax ca anul trecut romanii si-au cumparat medicamente de 2 miliarde de euro, iar trei sferturi dintre ei le-au luat fara sa consulte medicul. Propun sa renuntam la tendinta asta si sa incepem cu cei mici. Asa ca cel mai indicat ar fi sa faceti o vizita medicala inainte de scoala.  

Tags:
Vizita medicala inainte de scoala
automedicatie
copii
regim de viata sanatos
medicamente
bomboane
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare