Viziteaza cu bani putini locuri spectaculoase de care nu stiai

Calatorii 28.09.2017 dietetik

Ne dorim sa vizitam cele mai cunoscute locatii, pentru ca sunt ravnite de toata lumea. Nu are rost sa mai mentionez de Paris, Roma, Italia si altele. Daca sunt cautate inseamna ca presupun si anumite costuri pe care nu si le permite oricine. Pe de alta parte, problema este ca sunt si foarte aglomerate si nu-ti tihneste deloc sa vizitezi in tihna. M-am documentat pentru voi si am gasit cele mai inedite sate de vizitat, care te vor cuceri pe loc si totul cu un buget redus. Vei putea face drumetii, vei vizita locuri inedite,vei profita mereu de razele soarrelui, iar inotul si alergatul vor face casa buna.

1.Satul Giethoorn

Iata un sat pitoresc, cu verdeata cat cuprinde si barcute pe apa. Nu intamplator mai poarta denumirea de “Venetia Olandei”. Acesta se afla la doar 121 kilometri de Amsterdam. Aici exista nu mai putin de 180 de poduri construite si pare destul de palpitant de vizitat. Pare un loc ireal de poveste. Atat de frumos este! Un bilet de avion dus-intors este 92 Euro.

2. Satul Blagaj

Iata un satuc aproape de Romania. Se afla chiar in Bosnia Hertegovina, langa orasul Mostar. Locatia este un punct de atractie datorita raului cu  apa turcoaz si manastirii care  pare ridicata din ape. Nu ai cum sa nu ramai fascinat cand vezi asemenea minuni! Un bilet dus-intors din Bucuresti este 215 Euro.
 

3.Satul Riomaggiore

Vrei sa vezi case colorate construite intre stranci si valuri turcoaz care lovesc stancile? Atunci trebuie sa mergi in satucul Riomaggiore de la malul Marii Ligurice. Vei gasi si un parc national extrem de protejat si 1600 de locuitori. Parcul se numeste Cinque Terre si se afla in zona La Spenzia, Italia. Un bilet Pisa dus-intors costa 69 Euro.

4.Santa Maddalena
 
Daca te atrag vacantele la munte si drumetiile atunci trebuie sa ajungi in satucul Santa Maddalena din Alpii italieni. Privelistea catre Muntii Dolomiti este exceptionala. Locatia se afla mai exact in nordul Italiei la granita cu Austria, dar cel mai bine este sa mergi cu masina persoanala, deoarece este o zona putin mai greu accesibila si plus de asta, peisajele nu sunt de ratat. Ca reper poti lua orasul Cortina d’Ampezzo. Poti face drumetii pe Muntii Dolomiti, dar poti vizita si Lacul Misurina. Un bilet de avion dus-intors costa 129 Euro.

5.Satul Setenil de las Bodegas

Un loc cu o arhitectura unica in lume ar fi satul Setenil de las Bodegas din sudul Spaniei, provincia Cadiz din regiunea Andaluzia, unde sunt in jur de 3000 de locuitori. Aici vei gasi doar casute albe construite una dupa alta in peretele stancilor Cheilor Raului Trejo si luati aminte ca se intinde pe o suprafata de 82 kilometri patrati. Un bilet de avion dus-intors costa 81 Euro si trebuie sa aterizezi in orasul Malaga, dupa care iei un autobuz spre Setenil care costa 10-11 Euro si vei ajunge inn jur de 2 ore.

6.Satul Reine

Tarile nordice sunt renumite pentru peisajele de poveste. Sa nu uitamm ca datorita glaciatiunilor trecute, au ramas o multime de lacuri care fac peisajele cu adevarat inedite. Este greu sa descrii frumusetea acestui loc, trebuie sa vizitezi sa te convingi singur! Aici traiesc doar 300 de locuitori. Satul pescaresc Reine se afla in Insulele Lofoten deasupra Cercului Polar, aproape de Norvegia. Luati aminte ca aici este capatul Europei. Un bilet de avion dus-intors costa 64 Euro si trebuie o escala la Oslo, dupa care aterizare in Bodo si va trebui sa mergi cu feribotul in Reine.

7.Popoye Village

Iata si casuta celebrului film “Popeye, marinarul”, din anul 1980. Este Satul lui Popeye si se afla in Malta. Acest satuc are o poveste interesanta, inn sensul ca a fost creat din trunchiuri de copaci aduse din Olanda si 2000 de litri de vopsea. Este un satuc destul de colorat si viu. Aici ai trambuline in apa, o vinarie si te poti plimba cu barca cat vrei. Apa are o culoare inedita de turcoaz, iar stancile nu sunt greu de vizitat. Un bilet dus-intors cu avionul din Bucuresti in Malta costa 94 Euro. Din Malta trebuie sa iei un autobuz spre Satul lui Popeye si nu faci mai mult de o ora.
Sunt sigura ca nu vei sti ce locatie sa alegi din cele prezentate, pentru ca toate arata splendid si sunt accesibile pentru vizitat, cu locuitorii te vei intelege bine pentru ca sunt linistiti si ospitalieri spre deosebire de cei din orasele agitate si intens populate. Vin si in aceste satucuri turisti, dar nu te vei simti niciodata sufocat de prea multa aglomeratie. Daca alegi la pensionare chiar sa te stabilesti intr-o tara straina si linistita, sa stii ca sunt destule tari pentru pensionari, unde vei gasi cele mai bune servicii la preturi reduse special pentru pensionari. Plus de asta, ei sunt ajutati de localnici sa se adapteze cat mai bine, iar costurile de trai sunt destul de accesibile.
In ceea ce priveste vacantele, poate te intrebi cate vacante se recomanda intr-un an ca sa vii fericit si odihnit, iar sfatul meu ar fi sa faci vacante dese si scurte, pentru a fi odihnit tot anul. Plus de asta, nu stai cu sufletul la gura un an intreg ca sa vina vara si sa mergi undeva si poate atunci sa intervina ceva si sa mai amani inca un an. Vacante superbe se pot face si cu bani putini!
 
Ce satuc ti-a atras atentia?
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare