Vodka ucide rusii pe capete

Vodka e bautura preferata a rusilor. E singura care i-ar putea incalzi in perioadele prelungite de ger si ii si binedispune rapid. Printre primele lucruri pe care le inveti ca turist ajuns in Rusia, se numara bautul shotului de vodka insotit de un “Noroc” zis pe limba lor -“Na sdarovie”. Si totusi vodka ucide rusii pe capete.

Vodka este atat de populara in Rusia incat fiecare localitate a ajuns sa aiba propriul sortiment. Problema este ca rusii fac abuz. In ultima perioada 25% dintre barbatii cu varsta sub 55 de ani au murit din cauza abuzului de alcool. In Marea Britanie, procentul este de doar 7%.

Cauzele deceselor include boli de ficat si merg pana la intoxicare cu alcool. Multi rusi mor de altfel din cauza accidentelor sau dupa ce se bat cu partenerii de pahar. BBC scrie ca este cel mai amplu studiu facut pe aceasta tema in Rusia. Timp de 10 ani au fost analizate comportamentele a 151 de mii de rusi din 3 orase mari. In acest timp 8 mii dintre ei au murit.
 
In timpul lui Gorbaciov vodka nu se vindea inainte de pranz
 
Numarul deceselor a crescut dupa liberalizarea cresterea productie de vodca, ce fusese redusa drastic in 1985 in timpul presedintiei lui. Liderul sovietic nu permitea de altfel nici vanzarea alcoolului inainte de pranz. In acea perioada consumul de alcool a scazut cu 25 % dar a cunoscut o explozie dupa caderea comunismului.
 
 
 
In plus, cei mai multi consumatori de alcool sunt si fumatori, situatie care a dus la agravarea starii de sanatate a rusilor. Rusia a introdus restrictii pentru consumul si vanzarea de alcool in 2006. De atunci, expertii spun ca a scazut cu o treime consumul.

Cu un pret de 3 lire sterline pentru un litru de vodca, rusii obisnuiesc sa bea aproximativ un litru si jumatate pe saptamana. In 2011 rusii au baut in medie 13 litri de alcool pur pe an, dintre care 8 litri de vodka. Spre comparatie, in Marea Britanie s-au baut 2 litri si jumatate de vodka pe cap de locuitor.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Vodka ucide rusii pe capete
vodka
cocktail cu vodka
vodka orange
rusi vodka
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Alcoolul face si bine sanatatii, nu doar rau Secrete

    Alcoolul face si bine sanatatii, nu doar rau

    09.06.2015

     Stii sigur ca un pahar de vin la masa este tratament curat, dar acum vei  afla ca iti poti largi meniul de bauturi alcoolice, atat timp cat bei cu masura.  Berea contine vitamina...

    mai mult
  • Penne cu sos de vodka Retete cu paste

    Penne cu sos de vodka

    20.01.2015

    Aceste penne vor avea un gust deosebit, autentic italienesc, dar putine calorii si grasime. Recunoaste ca esti foarte curioasa ce gust poate avea sosul de vodka.  Ingrediente  340...

    mai mult
  • De ce nu mai bea Martini agentul 007 Experiente

    De ce nu mai bea Martini agentul 007

    17.01.2014

    Daca pana acum isi comanda mereu un cocktail cu Martini "Shaken, not stirred", agentul 007 s-a adaptat la ritmul alert al mileniului 3. Daniel Craig, caci despre el e vorba aici, bea cu...

    mai mult
  • Vocachino Retete de bauturi

    Vocachino

    25.01.2010

    V-ati prins ca vocachino este un amestec delicios si irezistibil intre vodka si espresso. Iata cum il puteti prepara la voi acasa. Luati mai multe cuburi de gheata puneti-le intr-un shaker peste...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
6 Comentarii
  • miha
    1. miha 22.10.2014 22:50

    Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \\\"Info\\\" la adresa de email: miha_nichelle2002@yahoo.com

  • Crina
    2. Crina 23.10.2014 22:23

    Cand prostia crasa are si un nume!!!! Dietetik.ro, de unde va recrutati colaboratorii astia de nivelul broastei? Trimiteti-i la scoala, sa invete carte!!!! Publicati orice ineptie a oricarui habarnist?!?!

  • Paharnicul
    3. Paharnicul 24.10.2014 11:20

    1,5 l / saptamana inseamna 6 litri pe luna sau 72 pe an. Deci undeva nu se leaga cifrele alea, 8 si 13

  • Ion
    4. Ion 25.10.2014 09:14

    Locuri de munca ! Baza: contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: digitartpromo@yahoo.com

  • Valy
    5. Valy 28.10.2014 20:54

    Editura cauta urgent colaboratori sau parteneri pentru promovare online. Oferta este valabila pentru toate localitatile din tara. Cerinte: - cunostinte minime de operare pc, internet si office;. - implicare si dedicare;. - seriozitate si perseverenta. Oferta: - un contract de comision foarte avantajos in functie de realizari;. - programe de instruire periodice;. - cursuri gratuite;. - program de lucru 1 - 1:30 ore pe zi;. - munca intr- o echipa tanara si dinamica. Persoanele interesate pot lasa un mesaj cu textul: "Info" pe mail : pascalau_valentin@yahoo.com si vor primi informatii suplimentare.

  • KIRIL
    6. KIRIL 29.10.2014 09:12

    se vede treaba ca nu stai prea bine cu limba romana - vodka ucide..cand o beau... = correct DACA o beau. Dar si cu nivelul de cultura stai sub ...centura. Sanatate in lb rusa = Zdarovia si nu cum ai scris tu...cu "s"

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare