Vopseaua henna presupune un proces ceva mai dificil de vopsire fata de alte tipuri de vopsea, cel putin asta a fost concluzia mea dupa ce m-am vopsit pentru prima oara cu acest tip de vopsea. Nu toate vopselele care contin henna sunt si naturale, de aceea e recomandat sa citesti cu atentie ingredientele de pe cutie.
Cum iti dai seama ca vopseaua pe care ai ales-o e naturala? Dupa ce o aplici pe par, are un miros de iarba, de parca ti-ai bagat capul intr-o capita de fan. Amestecat cu apa, praful de henna capata consistenta unui namol, deloc placut, care cu greu o sa stea pe par daca nu ai nimerit cantitatea suficienta de apa. De altfel, asta e partea cea mai dificila a vopsitului cu henna.
Cum decurge vopsirea cu henna?
Mai intai amesteci vopseaua cu apa, cat scrie pe pachet, o lingura de ulei de masline, putin suc de lamaie si, daca vrei sa iti tonifiezi parul, pune si un galbenus de ou. Solutia rezultata o asezi pe parul uscat, asa cum poti, incercand sa acoperi fiecare suvita, dupa care iti pui pe cap o masca de dus sau un prosop de care nu mai ai nevoie. Pentru ca henna se fixeaza mai bine la caldura, recomandat este sa iti infasori parul in folie de plastic sau aluminiu, insa este destul de neplacuta senzatia.
Pentru a prinde foarte bine, vopseaua trebuie tinuta pe par cel putin 2 ore. Eu nu am avut rabdare sa stau 2 ore cu namolul acela pe par, asa ca dupa o jumatate de ora, timp in care am stat cu ochii pe ceas, am inceput sa imi clatesc parul, proces care mi-a mai luat vreo 10 minute. Sa iti clatesti parul de henna nu e chiar lucru usor, o sa ti se para ca oricat te-ai clati, tot mai curge acea pasta maloasa din par. Spre surprinderea mea, desi nu am stat 2 ore, vopseaua a prins destul de bine si culoarea era placuta, usor roscata. Mentionez ca parul meu e saten mediu.
Care sunt avantajele vopsirii cu henna?
1. Este 100% naturala.
2. Face parul mai stralucitor.
3. Functioneaza ca un tratament pentru par, il intareste si ii da volum.
4. Este un bun remediu impotriva caderii parului.
5. Acopera firele albe.
6. Rezista foarte mult timp pe par.
Care sunt dezavantajele vopsirii cu henna?
1. Nuantele sunt limitate fata de alte tipuri de vopsea. Henna naturala 100% are doar nuante de roscat. Pe piata se gasesc acum tot felul de combinatii pentru par saten si negru, realizate din diverse amestecuri de plante. Unele contin si chimicale, de aceea se recomanda citirea etichetei.
2. Se aplica destul de greu si trebuie tinuta cel putin 2 ore pe par.
3. Nu o sa stii prea sigur ce nuanta o sa iti iasa. Insa, asta se intampla cu multe vopsele, nu neaparat cu henna.
4. Exista riscul sa nu se prinda uniform si sa te trezesti cu unele suvite mai colorate ca altele.
5. Poate usca parul, de aceea e bine sa folosesti frecvent masti de par pentru rehidratare.
Se spune ca daca vrei sa folosesti o vopsea cu chimicale dupa ce te-ai vopsit cu henna, trebuie sa astepti cateva luni, altfel vopseaua nu o sa prinda. La mine acest lucru nu a functionat, m-am revopsit dupa o luna cu o vopsea care contine chimicale si a prins foarte bine.
Voi ce experiente ati avut cu henna?
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves
1 Comentarii
Sunt 3 ani aproape de cnd ma vopsesc cu Henna. Am renuntat la vopseaua clasica pentru ca facusem o dermatita de care nu mai scapam nicicum. Cu Henna am scapat. In ceea ce priveste caderea parului, henna nu a ajutat acest aspect. Daca aceasta cadere e pe fond de menopauza/ tiroida/ stres...va continua, indiferent cu ce iti vopsesti parul. Cu siguranta structura firului e mai sanatoasa, iar aspectul e minunat. Eu am mult par alb, iar aceste fire prind o culoare putin mai deschisa. Aspect de suvite - pe total. Am fost putin intrigata - nu stiu daca e efectul vopsitului cu henna - ca dintr-un par pe care l-am avut toata viata cret, acum abia e usor ondulat. Va astept si pe voi sa-mi spuneti daca ati patit la fel.