Vrei copanele (ciocanele) inedite? - iata 5 idei de preparare

Pestele, fructele de mare si pieptul de pasare intra in categoria carnii slabe si nu este de mirare ca nutritionistii si medicii ne sfatuiesc sa le consumam nu doar pentru slabire si mentinere, ci si pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. Este dovedit faptul ca sunt carnuri hipocalorice, dar consistente, au putine grasimi, sunt absolut delicioase si usor de preparat spre deosebire de alte carnuri. Daca tot s-a vorbit atat de cele mentionate, noi ne-am gandit sa iti propunem sa consumi si copanele sau ciocanele asa cum se mai numesc ele pe la noi. Sunt la fel de sanatoase, gustoase si usor de gatit, deci sunt perfecte pentru persoanele lenese sau mult prea ocupate. 
 
Cuvantul care caracterizeaza cel mai bine ciocanelele este versatilitatea. modurile de gatire sunt infinite, mai ales ca le manevrezi usor in bucatarie. Singurul aspect de care trebuie sa tii cont  este sa elimini pielita deoarece contine multe grasimi. Astazi iti propunem 5 retete inedite si rapide din care poti alege, pentru ca stim cat este de pretios timpul tau:
 
1.Copanele – buzunar
 
Este de ajung sa tai in lateral copanele cu ajutorul unui cutit zimtat care taie bine si sa creezi un buzunar mic. Acolo poti introduce ingrediente precum:
 
  • 2-3 felii de branza Mozarella
  • 3-4 copanele sau cate vrei
  • Cateva felii subtiri de rosii mari sau cherry
  • Sos salsa caliente (dulce sau picant)
  • Sos pesto (din zeama de lamaie, seminte de susan, frunze de busuioc faramitate, 1-2 legaturi de patrunjel proaspat tocat, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline)
  • Jumatate de ceapa rosie taiata marunt sau julien (depinde cat loc ai in buzunar)
  • Cateva rondele de castraveti
  • Bucati de muraturi picante
  • Verdeturi tocate
  • 2-3 linguri de porumb la conserva
  • Ardei iute faramitata, dar fara samburi
  • Ardei gras de diverse culori – taiat marunt
 
Le poti gati 7-9 minute maxim la cuptorul cu microunde sau la cuptorul de aragaz. La garnitura poti consuma tot felul de salate, sosuri light sau tocanite de legume si verdeturi.
 
 
 
2.Copanele rulou cu sunca slaba sau bacon
 
Iata ce sa folosesti:
 
  • 2-3 felii de sunca slaba sau bacon
  • 3-4 copanele sau cate vrei
  • 3-4 fasii subtiri de dovlecel  sau vinete – se taie pe lung foarte subtire
  • 2-3 linguri de parmezan – decorare
  • 1 legatura de ceapa verde tocata – decorare final
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat – decorare final
  • Condimente dupa gust
 
Tot ce trebuie sa faci este sa infasori copanelele in sunca sau bacon, mai inveleste-le o data in fasii de dovlecel sau vinete, decoreaza cu parmezan si pune-le la cuptor pentru 20 de minute. Decoreaza la servire si consuma-le cu salate, legume si sosuri sanatoase.
 
 
3.Copanele tip aperitiv
 
Ingrediente:
 
  • Copanele cate vrei
  • 4-5 castraveti – taiati pe lung fasii subtiri (ai grija sa nu se rupa)
  • Crema de branza light
  • Ceapa rosie taiata julien
  • Putin parmezan - decorare
  • Patrunjel proaspat  tocat
 
Fasiile de castravete se ung cu crema de branza si se decoreaza cu ceapa apoi se infasoara copanelele cu ele si se decoreaza cu parmezan. Se lasa in cuptor 20-25 de minute si se decoreaza cu patrunjel. Merg servite cu salate light si sosuri light.
 
 
4.Copanele crocante si pufoase ca la fast-food
 
Aceasta este varianta sanatoasa a retetei de la fast-food. Ingrediente:
 
  • Copanele
  • 2 galbenusuri – se bat spuma
  • Condimente si ierburi aromatice dupa gust
  • Fulgi de chilli
  • O cana mare de fulgi de porumb – ii faramitezi in punga cu ajutorul batatorului de snitele
  • Ulei de masline
 
Copanelele se dau prin galbenus spuma, apoi prin praful de fulgi de porumb si se aseaza pe o tava in cuptor. Se lasa 30 de minute maxim. Se orneaza cu fulgi de chilli si se consuma cu piure de legume, sosuri light picante sau dulci, legume la grill, legume crude sau gatite la aburi.
 
 
5.Copanele de pui marinate pe pat de cartofi dulci
 
Ingrediente:
 
  • Copanele
  • 1 cana de iaurt grecesc cu putine grasimi 
  • 3-4 catei de usturoi
  • Coriandru
  • 1 legatura de marar proaspat
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 8-9 cartofi dulci  - afla cum ajuta la slabit
  • 3 cepe rosii
  • Condimente dupa gust (sare, piper, boia iute, boia dulce, curry, fulgi de chilli, etc.)

 
Adauga intr-un vas de sticla mare iaurtul si condimentele, trece copanelele prin el si lasa-le la frigider 30 de minute. In alt vas aseaza cartofii si ceapa rondele, iar peste ele adauga marinada. Se lasa la cuptor 30 de minute. Se serveste cu salata de legume si verdeturi.
 
 
 
 
Surse photo: pinterest.com;
 
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
copanele
ciocanele
idei de preparare copanele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare