Nu conteaza daca ai sau nu kilograme in plus. Poti fi si foarte slaba, dar sa acumulezi grasime doar in anumite zone ale corpului. Acest lucru se datoreaza cel mai adesea dezechilibrelor hormonale, asa ca orice dieta ai tine, nu va functiona. Cel mai simplu este sa iti faci un set de analize endocrinologice pentru a vedea exact care este problema, iar apoi sa tii o dieta sanatoasa bazata pe alimente specifice fiecarei probleme in parte.
Grasimea acumulata in zone greu de lucrat este combatuta destul de greu. Trebuie sa actionezi si pe cale medicala ca sa-ti echilibrezi nivelul hormonal, trebuie sa abordezi un regim alimentar bazat pe consumul unor alimente capabile sa te ajute din punct de vedere hormonal, iar toate acestea imbinate cu
30 de minute de miscare zilnica. Nu spune nimeni ca trebuie sa tragi din greu la sala de fitness, dar poti face o plimbare placuta, poti urca scarile in locul folosirii liftului, poti alege o activitate placuta de slabire sau poti face acasa
diverse exercitii fizice.
Persoanele care se straduiesc sa slabeasca pot intampina dificultati indiferent cat de eficienta ar fi dieta aleasa. Atunci cand ai probleme hormonale, nu este de glumit. Tot organismul iti este dat peste cap, inclusiv rata metabolica, asa ca orice ai incerca nu vei reusi sa slabesti. Ideea este sa echilibram hormonii si abia apoi sa alegem o dieta de slabire dupa nevoile organismului. Medicii si nutritionistii folosesc deseori expresia de “resetare hormonala” si se refera la reechilibrarea intregului organism. Cand lucrurile incep sa se indrepte, vei simti atat beneficii psihice cat si fizice.
Cum se face resetarea hormonala?
Este vorba despre acea resetare pe care o putem face chiar acasa cu ajutorul detoxifierii. Este foarte important sa eliminam toate toxinele din corp, intrucat unele alimente sunt modificate genetic si pline de chimicale si hormoni, asa ca pot interfera cu nivelul nostru hormonal. Pentru acest lucru trebuie sa ne asiguram ca mancam hrana curata. Este vorba despre acea hrana cruda si neprocesata, care se consuma ca atare sau tinuta putin la abur.
In ceea ce priveste detoxifierea exista multe metode. Se poate face cu:
- Apa simpla sau alcalinizata ( apa cu lamaie, apa cu bicarbonat, etc)
- Apa aromatizata cu legume si fructe
- Apa cu legume, fructe si ingrediente ce functioneaza ca un arzator de grasime ( in special condimentele si ierburile indiene si mexicane)
- Smoothie-uri din legume, fructe, seminte, nuci, condimente si ierburi aromatice
- Consumul de iaurturi cu putine grasimi cu fructe, seminte si nuci
- Consumul de lapte cum este cel de migdale sau cocos ( a nu se confunda cu uleiul de cocos sau apa de cocos)
- Supe cat mai lichide si dietetice
- Salate detoxifiante pentru curatarea ficatului si a colonului
O cura de detoxifiere trebuie sa se faca timp de o saptamana in fiecare luna a anului. In acest mod te asiguri ca scapi de toxine.
Ce sa mananci ca sa scapi de grasimea din anumite zone?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Fiecare femeie se confrunta cu grasimea intr-o anumita zona a corpului, dar iata cum rezolvi problema:
1.Grasimea de pe fund – este o problema specifica mai degraba femeilor decat barbatilor si se datoreaza unei cantitati mari de estrogen. Acesta face ca grasimea sa fie stocata pe fund, dar si in alte zone. Pentru a combate acest lucru trebuie sa consumi:
- Varza de Bruxelles
- Varza kale
- Varza simpla
- Broccoli
- Conopida
- Fructe ( struguri rosii, rodii)
- Seminte ( chia, quinoa, susan)
2.Grasimea de pe burta – Nici barbatii nu sunt lipsiti de aceasta problema si asta pentru ca stresul afecteaza pe oricine. Din cauza stresului, organismul produce cortizol, iar grasimea se depune fix pe abdomen si in jurul lui. Poti consuma:
- Fasole verde sau boabe
- Orz ( sub toate formele de gatire)
- Spanac
- Busuioc
- Sparanghel
- Broccoli
3.Grasimea de pe spate – aici este vorba despre o problema si mai mare si anume posibilitatea de a face diabet. Grasimea apare din cauza insulinei, asa ca ai nevoie de alimente care sa-ti regleze zaharul din sange. Poti consuma:
- Branza cu putine grasimi
- Iaurt cu putine grasimi sau dietetice
- Legume verzi
- Fructe cu putine zaharuri
- Cereale integrale ( fulgi de ovaz, tarate de ovaz, etc)
- Seminte
Sursa: prevention.com; womenshealthmag.com;