Vrei o slabire rapida? Incearca meniul indian de 1 saptamana in varianta vegetariana

Cu toate ca nu se recomanda sa tinem des diete ce ofera rezultate rapide, uneori putem face o exceptie. Motivul este ca ne putem leza organismul pentru ca va fi solicitat sa arda un numar prea mare de kilograme intr-un timp scurt. Medicii si nutritionistii recomanda doar dietele sanatoase, ce ofera o slabire progresiva, dar sigura, chiar daca dureaza poate mai multe saptamani sa ajungi la rezultatele dorite. Noi am descoperit o dieta care este considerata si sanatoasa, dar care ofera si rezultate rapide. Este vorba despre dieta indiana vegetariana.
 
Dieta indiana se tine doar 7 zile, dar promite sa te scape de 5-7 kilograme in functie de modul cum raspunde organismul la anumite alimente si conditia fizica. De asemenea, este necesar sa consumi multe lichide pe parcursul dietei daca vrei rezultate cat mai bune.
 
Este cea mai simpla si placuta dieta pe care o poate incerca cineva si asta pentru ca regimul alimentar este disociat si stabilit pe anumite zile, deci nu va trebui sa te gandesti ce combinatii alimentare sa faci cum este in cazul altor diete. Este simplu pentru ca nu trebuie sa numeri caloriile si nici sa cantaresti portiile de mancare.
 

Cum ajuta la slabire dieta indiana vegetariana?

 

Ai observat deja ca are multe avantaje, dar ne intereseaza strict rezultatele in procesul de slabire. Iata cum te poate ajuta:
 
 
1.Vei elimina mult mai usor toxinele si asta pentru ca incurajeaza consumul de fructe, legume, verdeturi si lichide de tot felul.
 
2.Iti va imbunatati activitatea sistemului digestiv. O digestie buna inseamna metabolism alert, care va arde caloriile.
 
3.Mancarea nu pica greu la stomac, deci vei reusi sa scapi de abdomenul cu aspect umflat din cauza problemelor digestive, dar vei scapa si de grasimea abdominala si viscerala (cea din jurul organelor interne).
 
 
4.Nu vei simti senzatia de foame permanenta ca in cazul altor diete restrictive.
 
5.Te ajuta sa imbunatatesti aspectul pielii. Te vei trezi cu o piele neteda, luminoasa si elastica.
 
6.Alimntele se consuma mai mult crude sau foarte putin gatite, deci vei aduce organismului nutrienti de calitate. Exclus sa ai carente de vitamine daca tii dieta doar 7 zile si spun asta penturu ca nu cuprinde chiar toate categoriile alimentare.
 
 

Cum arata meniul dietei indiene vegetariene?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Spuneam si anterior ca te poti astepta la un meniu disociat pe zile, dar asta nu strica nimanui. Este chiar indicat, avand in vedere ca unele categorii alimentare au timpi diferiti de digerare, iar daca le combinam gresit ne putem trezi cu probleme digestive si kilograme in plus. Asa arata meniul:
 
Ziua 1 – Ziua fructelor
 
Consuma ce fructe vrei, dar evita bananele, ananasul la conserva si strugurii pentru ca au ceva mai multe zaharuri si calorii. Consuma restul fructelor in cantitatile dorite si in orice moment al zilei, dar ai grija sa consumi multe lichide. Poti prepara salate de fructe, smoothieuri fresh, ape infuzate din fructe sau fructe ca atare.
 
Ziua 2 – Ziua legumelor
 
A venit si randul legumelor. Poti consuma orice in afara de cartofi albi si orez. Legumele pot fi consumate crude, la abur sau la cuptor. Cat mai simplu si curat. Nu uita de lichide!
 
 
Ziua 3 – Legume si fructe
 
Poti consuma legume si verdeturi la mesele principale gatite cat mai divers, iar intre mese poti consuma fructe. Nu uita de exceptiile mentionate anterior. Consuma lichide!
 
Ziua 4 – Ziua bananelor si a laptelui
 
La micul dejun si cina se va consuma 1 banana si un pahar cu lapte, iar la restul meselor salate de legume si verdeturi gatite divers. Poti chiar si supa de legume la pranz. Nu uita de lichide!
 
 
Ziua 5 – Ziua proteinelor din orez, linte si naut
 
Nautul si lintea sunt deosebit de sanatoase si dietetice, dar in ceea ce priveste orezul alege un soi brun sau rosu ca sa fie hipocaloric. Combina 3-4 linguri de orez cu 3-4 linguri de naut sau alege 4-5 linguri de linte. Consuma salata de rosii si verdeturi la alte mese. Nu uita de lichide!
 
Ziua 6 – Ziua orezului integral si a legumelor
 
Ai voie 3-4 linguri de orez integral cu ce legume vrei, gatite la abur sau crude.
 
 
Ziua 7 – Ziua smoothieurilor
 
Este zi de detox! Consuma diverse smoothieuri din legume, fructe si verdeturi. Daca vrei si ceva mai consistent alege salate din legume.
 
 
 

 

Tags:
slabire rapida
meniu indian
meniu in varianta vegetariana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare