Vrei sa consumi cu 30% mai putine calorii? Ciolfaie!

Secrete 13.04.2016

Mananca cu gura deschisa, ciolfaie, plescaie, rontaie! Toate acestea indica un comportament nepoliticos, insa stiinta a demonstrat ca a manca cu zgomot, te poate ajuta sa nu te supra alimentezi. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Conform unui studiu recent efectuat la Universitatea de stat din Colorado, daca auzi toate sunetele pe care le emiti in timp ce mananci, vei consuma mai putine calorii. 

Beneficiile ciolfaitului
 
Cercetatorii au oferit unui numar de 71 de participanti la studiu cate un bol cu covrigei si le-au spus ca pot gusta cat de multi doresc.
 
Toti participantii purtau casti, iar cercetatorii au manipulat sunetele, astfel incat unii dintre ei sa auda tare zgomote albe, in timp ce altii au auzit zgomotele din casti la un nivel mai mic, estompate.
 
Cei care au auzit tare zgomotele albe nu s-au putut auzi pe ei insisi cum mesteca, asa ca au mancat cu aproximativ 45% mai mult decat cei care si-au auzit ciolfaiturile. 
 
Ce-i rau in a auzi anumite zgomote atunci cand mananci?
 
Daca te auzi cum ciolfai, acest lucru iti poate servi drept indicativ de monitorizare a consumului, sustine autorul studiului.
 
Cu alte cuvinte, zgomotele pe care le auzi cand mananci te ajuta sa realizezi cat de mult mananci de fapt. Acest lucru este asemanator cu indicativul vizual ce-ti apare in farfurie atunci cand vezi multe oase ramase de la aripioarele de pui.
 
 

 

 
Tags:
calorii
mai putine
slabire
dieta
ciolfait
plescait
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare