Vrei sa slabesti usor si sigur? Incearca dieta cu apa de ovaz!

Diete clasice 29.01.2018 dietetik
Daca vrei sa slabesti, dar nu ai timp si rabdare sa iti stabilesti strict anumite meniuri in functie de dieta aleasa, atunci poti incerca sa slabesti cu apa de ovaz. Poti manca ce vrei tu cu conditia ca alimentele sa fie cu putine calorii si gatite corect, iar in rest sa consumi cata apa de ovaz vrei tu. Pare prea frumos sa fie adevarat, dar multe persoane spun ca este o dieta eficienta. Ce poate fi mai usor decat sa slabesti consumand regulat un singur aliment?
 
La fel cum sunt multe persoane care au slabit si se mentin in forma cu apa calda cu lamaie, la fel se poate slabi si cu apa cu ovaz. Spre deosbire de alte diete sau bauturi, apa cu ovaz nu presupune nici un risc. Nu este nici o problema daca suferi de afectiuni ale stomacului sau daca ai probleme cu rinichii sau orice altceva. Dimpotriva, te poate ajuta sa elimini toate toxinele acumulate in organism si vei observa cum grasimea corporala incepe sa scada.
 

De ce apa cu ovaz?

 

Probabil aceasta este intrebarea de pe buzele tuturor. Avand in vedere ca ovazul face parte din categoria cerealelor, multi se feresc sa le consume pe motiv ca ingrasa. Nimic mai fals. Daca ne alegem cerealele cu grija ca sa nu contina zahar si nu facem combinatii nesanatoase, silueta nu va fi amenintata. Ovazul ne pune la dispozitie o sumedenie de variante in care il putem consuma. Putem face supe, terciuri cu legume, smoothie-uri, clatite dietetice, fursecuri si diverse alte deserturi. Cu oricare dintre ele putem slabi si mentine fara probleme pe o perioada lunga de timp.
 
Totusi, apa de ovaz este cea mai usoara si eficienta solutie. Se prepara rapid si o putem consuma oricand. Medicii spun ca organismul are nevoie de un aport ridicat de fibre pentru a tine la distanta diverse probleme comune de sanatate, dar si pentru slabire, iar apa de ovaz contine fibre din plin. Este printre putinele bauturi, care aduce atat de multe beneficii. Iata ce beneficii aduc fibrele:
 
1.Imbunatatesc sistemul digestiv, scapandu-te de probleme precum diareea, balonarea sau constipatia, iar caloriile din mancare nu vor apuca sa se depuna atat de usor gratie unei digestii accelerate
 
2.Metabolismul primeste un restart, ceea ce este favorabil pentru pierderea kilogramelor
 
3.Stimuleaza tractul intestinal, asa ca toxinele acumulate nu vor mai reprezenta o problema
 
4.Regleaza unitatile de colesterol si asta pentru ca vor curata grasimea de la nivelul arterelor, asa ca nu se va mai depune la nivelul organelor interne
 
5.Regleaza nivelul zaharului din sange, astfel ca vei avea destula energie zilnic si nu-ti va mai fi foame asa des, iar cand vei manca vei consuma portii mici
 
6.Ovazul contine o multime de vitamine si minerale, care favorizeaza slabirea si combate carentele nutritionale
 
7.Te ajuta sa ai o talie de viespe gratie digestiei bune
 
 
 

Cum preparam apa de ovaz?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se prepara destul de usor. Nu-ti trebuie decat cateva ingrediente:
 
  • 100 grame de ovaz
  • 2 litri de apa
  • 2-3 linguri de ghimbir pudra sau proaspat – optional
  • 2-3 linguri de nucsoara sau scortisoara– optional, daca vrei o bautura mai aromata
 
*Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta gustului. Cu condimente sau fara, gustul este destul de bun.
 
Pentru preparare ai nevoie de un blender in care sa faramitezi ovazul, obtii un amestec omogen, apoi adaugi restul ingredientelor in functie de preferinte. Dupa ce ai obtinut apa de ovaz, nu uita sa o tii in permanenta la frigider.
 

Cum slabim cu apa de ovaz?

 

Nu este o regula anume pentru a consuma aceasta bautura bio. De regula, se consuma cu jumatate de ora inainte de fiecare masa, iar un alt plus este ca poate fi consumata oricand simti nevoia de dulce, fast food sau orice altceva nesanatos. Asta inseamna ca poti lua cu tine apa de ovaz fie ca mergi in parc sau la serviciu. Efectele le vei observa instant. Vei observa cum portiile de mancare se micsoreaza considerabil, kilogramele dispar usor si te poti abtine de la pofte.
 
 
Nu se poate spune exact cat trebuie sa consumi aceasta apa de ovaz. O poti consuma zilnic pana ajungi la greutatea dorita, iar apoi pentru mentinere atat cat consideri. Cantitatea zilnica consumata depinde de tine.
 
 
 
 

 

Tags:
dieta
apa de ovaz
slabesti usor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare