Yoga pentru incepatori

Atmosfera dintr-o clasa de yoga poate fi intimidanta pentru incepatorul care pune prima oara pasul in sala acoperita cu saltelute. Pentru ca nu prea iti vine sa abordezi exercitiile cand iti lipseste increderea in tine, ar fi cazul sa citesti cum se face yoga pentru incepatori. Eu asa am trecut de micile mele probleme cu care m-am confruntat.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Primul truc este sa ajungi devreme. Mai exact cam cu 10 minute inainte de inceperea cursului. Poate ai nevoie sa te familiarizezi cu mediul sau sa vorbesti putin cu instructorul. Oricum daca ajungi mai repede ai ocazia sa iti alegi si locul preferat din sala, asa ca nu intarzia.

Regula principala in yoga pentru incepatori este sa nu mergi cu stomacul plin la curs. Nu poti sa faci tot felul de contorsiuni in timp ce stomacul tau incearca sa digere ceva. Expertii citati de Fitsugar.com sugereaza sa mancam cu o ora inainte de curs, insa daca va e foarte foame e ok sa mancati o banana cu 20 de minute inainte de curs.

Incearca sa te relaxezi : nu e nevoie sa iti tii corpul tensionat, desi orice incepator incearca sa faca ceva de genul asta la ora de yoga. E foarte comun pentru oameni sa isi inclesteze degetele sau maxilarul. Eronat- va fi mult mai dificil sa te relaxezi asa. Odata cu relaxarea vin mai usor pozitiile bune si le vei putea mentine mai mult timp.

Cand faci yoga trebuie sa fii cat mai lejer imbracata. Nu ai nevoie de constrangeri. Adio sosete sau manusi.Totul trebuie sa fie natural.

Nu iti seta obiective mari, doar traieste momentul. In cateva luni vei reusi sa faci aproape orice pozitie de la cursul de yoga. Pana atunci insa, lasa-ti posibilitatea de a fi un adevarat incepator. Yoga pentru incepatori inseamna si sa te indrepti spre saltea fara nici o asteptare legata de cum poti face o pozitie sau alta. Incearca doar sa gandesti pozitiv si sa traiesti momentul. Este cea mai buna experienta posibila.

Daca te intereseaza atat de mult, poti sa faci yoga si la birou si nici macar nu iti trebuie o salteluta.

 

Tags:
Yoga pentru incepatori
yoga
regim de viata sanatos
sport
fitness usor
yoga pentru slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare