Zacusca cu vinete si ciuperci
Desi timpul de preparare este de cateva ore, zacusca este o reteta foarte simpla, nu iti trebuie cine stie ce talent culinar ca sa iti iasa o zacusca buna.
Cum prepari o zacusca buna cu vinete si ciuperci?
Ingrediente:
- 3-4 kg vinete;
- 2 kg gogosari sau ardei gras;
- 1 kg ceapa;
- 300 ml ulei;
- 2 kg rosii tocate marunt;
- 1 kg ciuperci, congelate sau proaspete;
- 2 linguri bulion;
- piper si sare dupa gust;
- o jumatate lingurita zahar.
Mod de preparare:
1. Pune la copt vinetele si gogosarii sau ardeii grasi, curata-le de coaja, dupa care toaca-le marunt.
2. Curata ceapa si toac-o marunt, caleste-o in putin ulei cu ciupercile.
3. Toaca rosiile si ciupercile cat mai marunt.
4. Amesteca vinetele, gogosarii, rosiile, bulionul, ciupercile, ceapa, restul de ulei si zaharul intr-o oala si lasa-le sa fiarba la foc mic vreo 2-3 ore. Adauga sare si piper dupa gust.
5. Pune zacusca in borcanele sterilizate in prelabil, infileteaza-le bine si depoziteaza-le in camara.
.jpg)
Pofta buna!
Citeste si Tocanita de naut cu marar.