Zaharul de cocos, cel mai sanatos zahar
Daca iti este greu sa renunti la zahar te intelegem. Si noua ne plac prajiturile facute in casa si ceaiul sau cafeaua indulcite. Si, din fericire, exista acum o alta optiune mult mai buna pentru tine: zaharul de cocos.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ce este zaharul de cocos
Acest tip de zahar nu este in niciun caz o inventie moderna. El este folosit in Asia de mii de ani. Se obtine in mod manual din nectarul florilor palmierului de cocos. Gustul sau este usor caramelizat.
Beneficii pentru sanatate
Zaharul de cocos abunda in minerale si vitamine. Are fier, potasiu, magneziu si zinc, dar si vitaminele C, B1, B2, B3, B6.
Indicele sau glicemic este cel mai mic din toate tipurile de zahar, de 35. Siropul de artar si mierea, alti indulcitori considerati sanatosi au indice glicemic de 69. Zaharul rafinat poate ajunge pana la 90 indice glucemic.
Si daca il compari cu stevia iesi in avantaj pentru ca desi aceasta are un indice glicemic bun, procesarea sa duce la disparitia nutrientilor, ceea ce nu se intampla in cazul zaharului de cocos.
Are un numar mai mic de calorii decat zaharul normal.
S-a demonstrat ca stabilizeaza nivelul zaharului in sange, motiv pentru care este recomandat diabeticilor.
Ajuta la buna functionare a creierului si sistemului nervos, datorita faptului ca este foarte bogat in aminoacizi.
Unde il gasesti
Se poate cumpara din magazinele de produse naturiste. Aveti grija sa nu il confundati cu zaharul din palmier, care poate sa fie facut din palmierul de zahar sau curmal.