Ai inhalator folosit? Da-l la reciclat

Un milion de romani au probleme respiratorii si sunt obligati sa foloseasca inhalatoare. Numarul recipientelor folosite ajunge la 3,5 milioane pe an asa ca programul-pilot de colectare a inhalatoarelor folosite direct de la pacienti a venit la timp.

Programul este derulat de Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" si are in vedere reducerea impactului de mediu provocat de depozitarea in natura a acestor deseuri medicale cu potential poluator.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Practic se colecteaza toate inhalatoarele. Atat cele cu aerosol presorizat dozat, cat si cele cu pulbere uscata. Pacien?ii cu boli respiratorii pot duce inhalatoarele expirate sau folosite in farmaciile partenere din apropierea domiciliului, unde acestea sunt colectate pentru a fi ulterior eliminate definitiv printr-un proces de incinerare ecologica.
 
Cei care vor aduce inhalatoarele spre colectare vor primi pentru fiecare astfel de dispozitiv o apa de gura.
 
Statisticile arata ca sase inhalatoare folosite si aruncate la gunoi genereaza aceeasi amprenta de carbon ca o masina condusa in jurul lumii. La nivel mondial acest tip de deseuri produce 5,2 milioane tone de emisii de bioxid de carbon iar in Romania, daca fiecare pacient ar duce intr-un loc prestabilit inhalatoarele folosite, s-ar elimina peste 11.000 de tone de bioxid de carbon intr-un an. Programul este implementat in 13 tari din lume iar in Europa, Romania este a sasea tara care il deruleaza.

 

Tags:
Ai inhalator folosit? Da-l la reciclat
astm
dieta astm
tratament astm
inhalator astm
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare