Rubarba, deliciu sarac in calorii

De cand am mancat duminica tarta cu rubarba, numai la planta dulce acrisoara imi sta gandul. Si tot poftesc la ea, in special pentru ca rubarba e un deliciu sarac in calorii.

Cum a reusit planta asta, care creste razlet in curti transilvanene, sa ma atraga in mreje, nu-mi explic. Tot ce stiu este ca abia astept sa las din nou rubarba sa-mi gadile placut papilele, cu gustul ei usor aspru.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Marea mea dezamagire e ca nu creste langa mine, ca sa ne imprietenim mai des. Vietuieste,hat, in gradini transilvanene – adusa acolo de sasi in urma cu o mie de ani. Cine trece pe acolo, musai sa-mi aduca un borcan cu gem de rubarba, dar musai!

Lasand la o parte gustul ei aparte, aflati ca planta e recunoscuta inca din Evul Mediu pentru proprietatile ei purgative si tonice.

E aliat de nadejde in curele de detoxifiere. Actioneaza simplu si eficient : preparatele din rubarba stimuleaza eliminarea ureei si a metabolitilor azotati prin actiunea directa a plantei asupra rinichilor.

Puteti folosi rubarba si pentru combaterea indigestiilor, pentru stimularea apetitului si pentru tratarea afectiunilor stomacului.

Va spuneam ca rubarba e un deliciu sarac in calorii. Cum altfel, cand are doar 16 kcal/100 de grame ? In plus e bogata in fosfor, magneziu, potasiu, zinc si vitamine. Cautati o sursa buna de vitamina C ? Aplecati-va printre tufele de rubarba si o veti gasi.

O puteti folosi cu succes la prepararea tartelor cu care va veti vraji oaspetii. Atentie insa, nu vor dori sa plece pana nu termina tot din tava.

Serbeturi, marmelade, peltea, compoturi – toate le vreau cu rubarba si numai cu rubarba. Gustul acrisor o face potrivita si pentru acrirea ciorbelor. Va recomand sa o mancati in perioade calduroase, la umbra unui copac, cu un pahar de apa rece langa.

Ati mancat rubarba pana acum ? Daca nu, ce mai asteptati?

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare