Florentina Opris - Miscarea trebuie sa ne insoteasca peste tot

Interviuri 12.02.2009 dietetik

Acest CD se adreseaza atat parintilor, cat si copiilor cu un program de exercitii fizice adaptate varstei si necesitatilor fiecaruia. Nu lipsesc nici sfaturile de alimentatie echilibrata pentru un stil de viata sanatos. Alaturi de Florentina in acest program sunt doua fetite, Iarina Radulescu si Jessica Soare. CD-urile se gasesc pe www.florentina.ro, in magazinele Plafar, Diverta, Carrefour, etc.

Campania  nationala "Alege sa fii sanatos" pe care  Florentina a initiat-o anul trecut si prin care incearca sa determine cat mai multa lume sa adopte un stil de viata sanatos continua si anul acesta. Ne vom bucura de actiuni sportive si amuzante in acelasi timp, prin postarea in parcurile din Bucuresti a "Traseului Florentina". Este vorba despre un ansamblu de elemente din lemn unde orice persoana poate efectua exercitii fizice gratis, iar in mijlocul traseului se afla o piramida din lemn inscriptionata cu sfaturi de alimentatie si de miscare.

BCF: Care sunt principalele conditii ale dezvoltarii armonioase a copiilor?
FLORENTINA: Pot sa spun ca sportul prin toate formele lui, alimentatia echilibrata si sanatoasa, odihna la timp, preocuparea in permanenta pentru o buna dezvoltare atat fizica cat si mentala la toate nivelurile ei, sunt conditii esentiale pentru o buna dezvoltare la copii. Eu nu sunt adepta sportului de performanta care duce limitele organismului spre extreme, miscarea trebuie sa ne insoteasc? peste tot, la scoala, la joaca si acasa, chiar si in vacante.

BCF: Cat de important este ca parintele sa introduca gimnastica/miscarea in programul zilnic al copilului?
FLORENTINA: Imi doresc foarte mult sa pot influenta parintii sa adopte un stil de viata sanatos in cadrul familiei, dar mai ales la copii, deoarece daca ii influentam de mici sa faca miscare s de a se alimenta sanatos, le va fi mult mai usor la maturitate sa adopte anumite reguli de a trai sanatos. Gimnastica/miscarea este esentiala la copii in perioada de crestere din multe puncte de vedere, ajuta la dezvoltarea armonioasa a corpului, creaza mobilitate, deprinderi si o buna circulatie a sangelui.

BCF: Care sunt riscurile unei vieti sedentare ale copilului/adolescentului?
FLORENTINA: Riscurile sedentarismului mai ales la copii le cunoastem cu totii, doar ca din lipsa de timp ne ocupam mai putin de influentarea copiilor de a face miscare. Foarte multi copii inca de la o varsta foarte frageda au probleme de greutate, care la randul lor genereaza alte afectiuni pe termen lung, copii racesc foarte repede, obosesc dupa cateva minute de efort si atunci aleg televizorul, calculatorul si viata lor se abate foarte mult de la un stil de viata sanatos pe care poate cand vor fi mari, vor dori sa-l adopte si le va fi foarte greu.

BCF: Cum trebuie introdus programul de miscare in viata copilului astfel incat acesta sa se distreze in timpul antrenamentului, si nu sa il simta ca pe o tema impusa?
FLORENTINA: Cel mai bun mod de a face miscare la copii este acela de a se juca in aer liber cat mai mult. In casa trebuie efectuate anumite exercitii punctuale pe diferite zone ale corpului. Parintii trebuie sa-si influenteze copiii sa stea afara cat mai mult timp, sa vina obositi, sa manance bine si sa se odihneasca, astfel organismul lor este activ si toate organele interne lucreaza normal.

BCF: Cat timp trebuie alocat miscarii?(zilnic, saptamanal)
FLORENTINA: Miscarea trebuie efectuata zilnic sub forma de jocuri si cel putin de 3 ori pe saptamana lucru acasa sau in cadrul diferitelor sporturi organizate sub indrumarea profesorilor.

BCF: Care sunt activitatile fizice care pot fi practicate fara un orar precis si fara sa necesite o implicare majora din partea parintelui (dus/adus de la sala)?
FLORENTINA: De curand am lansat cel de-al saptelea CD Sport cu Florentina – Exercitii pentru Tine & Copilul Tau, program de care eu sunt foarte mandra, este unic si se adreseaza mamicilor care doresc sa faca miscare impreuna cu copiii lor intr-un cadru familiar la ei in casa. In cadrul acestui program de 25 minute, eu impreuna cu Jessica Soare din Ramnicu Valcea si Iarina Radulescu din Bucuresti, doua fetite superbe, ca toti copiii dealtfel, facem exercitii de echilibru, mobilitate, forta, gimnastica acrobatica (rostogoliri). Acestea sunt  executate intr-un ritm care iti permite sa vorbesti, sa te bucuri de miscare, sa te simti bine si sa-ti doresti sa faci acest lucru in fiecare zi.

Interviu in exclusivitate pentru BodyCare&Fitness
www.bcf.ro

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare