Hanu’ Berarilor Interbelic

Un panou asezat in Piata Natiunilor Unite, exact pe podul pe sub care se scurge Dambovita, te imbie cu promisiuni de “bere multa si bucate alese”. Exact ce are nevoie sa auda un suflet ostenit dupa 8 ore de munca cu fata in monitor.


Odata intrat in curtea incapatoare, plina de copaci puternici care umbresc mesele risipite in linistea serii timpul se opreste in loc. Oboseala dispare, aerul curat iti invadeaza plamanii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Construita la inceputul anilor 1900 in stil neoromanesc, dupa canoanele unei case boieresti respectabile, Hanu’ Berarilor e dotat ca la carte cu pivnita, demisol,mansarda si pod, plus o gradina superba vara.


Hanu’ Berarilor stie cum sa-si apropie musterii cu meniuri speciale pentru pranz si mancaruri de stau in coada matzele care se plimba printre mese. De luni pana duminica, intre 12 si 16 puteti manca aici o ciorba, un fel principal, garniture, salata si desert cu 23 de lei. Iar mancarea este divina !


Rasfoind meniul am gasit pana si sorici la 9 lei/100 de grame si nu m-am putut abtine, evident. Din bucataria vechiului conac boieresc ies pe banda rulanta zacusca, platou mizilic romanesc in care pentru 15 lei mananci carnati Babic si Plescoi, branza, slanina afumata, toba si masline.


Daca sunteti ciorbari din fire poftele va vor fi implinite. Recomand ciorba de fasole cu afumatura, dar puteti gasi si celelalte sortimente la 7/8 lei.


In stilul unei veritabile bucatarii romanesti, nu putea lipsi carnea. Asadar defilam cu un  platou mioritic pentru doua persoane la 68 de lei format din cotlet de miel tanar si pastrama de berbecut. Se mai gasesc ficatei in vin la 15 lei, sarmale cu mamaliguta -18 lei si alte bucate romanesti.


Serviciile sunt aproape ireprosabile. Comanda e luata cu promptitudine, insa trebuie sa astepti ceva mai mult dupa nota, mai ales cand terasa este plina.

 

Citeste si parerea celor de la goingout.ro despre Hanu' Berarilor Interbelic

Tags:
Fosta Casa Bucur
Hanu Berarilor
Natiunile Unite
conac
boieresc
sorici
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Fii in forma de sarbatori! Secrete

    Fii in forma de sarbatori!

    08.12.2009

    Sarmalute, carnaciori, sorici, piftie, cozonaci, placinte, budinci, iti fac cu ochiul si numai orb sa fii sa nu le vezi cum asteapta ele frumusel pe masa, spunand parca: “Mananca-ma,...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare