Top 4 motive sa te culci devreme azi

Poti functiona o saptamana-doua cu 6 ore de somn pe noapte dar la un moment dat te apropii cu pasi rapizi de ceea ce numim oboseala cronica. Somnul insuficient te face sa ai schimbari de atitudine si creeaza indispozitii care te vor deranja si pe tine dar mai ales ii vor deranja pe ceilalti. Eu nu sunt campioana dormitului cu orele dar tocmai pentru ca stiu cum e sa dormi mai putin de norma sugerata de medici, am facut un top 4 motive sa te culci devreme azi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca ti-e greu sa adormi, gasesti aici trei alimente pentru un somn linistit.

Nu te ingrasi

 

Cand nu dormi suficient te trezesti ametita si abia iti poti tine pleoapele deschise. Ai nevoie de ceva de mancare ca sa iti puna sangele in miscare si riscul de a te orienta spre ceva plin de zahar si bogat in grasimi e urias. In plus, oboseala data de somnul insuficient incurajeaza rontaitul la nesfarsit si asimilirea de calorii. Care sunt repercusiunile? Nu ne mai incap hainele, incepem sa cladim un nou strat pe burta, etc.  In plus, o persoana somnoroasa este si mai atacata de pofte decat una treaza, iar gradul de rezistenta este aproape de zero. Daca vrei sa nu te ingrasi, dormi suficient.

Uneori nici nu iti dai seama ca trebuie sa dormi. De aceea am facut un top cu 6 semne ca ai nevoie de somn.

 

Somnul previne bolile cardiovasculare

 

Lipsa de somn iti ridica presiunea arteriala, lucru care solicita inima destul de mult. De ce sa te supui riscului unui atac de cord sau cerebral? Dormi suficient si evita problemele de genul asta.

 

Iti intaresti sistemul imunitar

 

Organismul are nevoie de odihna pentru a functiona normal si a avea putere sa lupte cu bolile. Specialistii citati de Fitsugar.com sustin ca 8 ore de somn pe noapte iti intaresc sistemul imunitar si reduc riscurile de imbolnavire

 

Traiesti mai mult

 

Daca reusesti sa ai o greutate normala, sa previi problemele cardiovasculare si sa iti mentii sistemul imunitar la un nivel la care e puternic, vei reusi cu siguranta sa traiesti mai mult. Secretul e sa dormi suficient.  

 

Tags:
Top 4 motive sa te culci devreme azi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare