Romania are cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din UE

Datele nu sunt prea bune: vaccinarea in tara scade de la an la an iar incidenta bolilor care pot fi prevenite intregistreaza cresteri alarmante. Este o situatie care ii tine ca pe ace pe pediatri. Doctorii vorbesc despre cotele alarmante la numarul de vaccinari si atrag atentia ca epidemiile ar putea reveni daca schemele de imunizare sunt intrerupte sau incomplete.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si in 2013 Romania are cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din UE la copiii de cu varste pana in 5 ani. Mai mult, numarul cazurilor de imbolnavire ca urmare a bolilor infectioase pediatrice a crescut in ultimii ani.

Anul trecut Romania a avut cea mai ridicata rata de incidenta a rubeolei din Europa, de 27 de ori mai mare decat media europeana. Trebuie sa stiti ca ocupam locul II in Europa privind incidenta pojarului - boala care poate fi prevenita prin vaccinare. Daca va spunem ca in ianuarie 2013, România a inregistrat cele mai multe cazuri de pojar din intreaga Europa percepeti amploarea fenomenului?

Datele Societatii Romane de Pediatrie arata ca acoperirea vaccinala a coborat la nivelul de 89 la suta in ceea ce priveste imunizarea impotriva poliomielitei.

Cele mai recente date Eurostat arata ca mortalitatea infantila in Romania este de 9,8 la o mie de nou-nascuti, aproape dubla fata de media europeana.

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca 32 la suta dintre decesele provocate de bolile ce pot fi evitate prin vaccinare sunt cauzate de infectiile pneumococice, in timp ce infectiile cu rotavirus sunt responsabile pentru 30 la suta dintre decese.

OMS mai spune ca intr-un singur an, 1,5 milioane de copii au murit din cauza unor boli care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.

 

Tags:
Romania are cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din UE
mortalitate infantila
vaccinare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Romania, record trist in UE Stiati ca?

    Romania, record trist in UE

    08.05.2013

    Problema mortalitatii infantile e inca ampla in intreaga lume. Zilnic, la nivel mondial, 800 de mame mor in timpul sarcinii sau la nastere, iar numarul nou-nascutilor mai mici de o luna care mor...

    mai mult
  • Legatura dintre geniu si nebunie News

    Legatura dintre geniu si nebunie

    19.10.2012

    Creativitatea se afla in stransa legatura cu bolile psihice iar scriitorii sunt cei mai expusi la dezvoltarea unor astfel de afectiuni, potrivit unui studiu realizat pe mai bine de un milion de...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare