Boli de vara

News 16.07.2013 Andreea Pietrosel

Canicula agraveaza anumite boli avertizeaza medicii citati de Adevarul. Migrenele, lesinurile, caderile de calciu, colicile renale si crizele cardiace sunt mult mai frecvente in timpul verii decat in restul anului. Caldura extrema este un factor ce accentueaza dezechilibrele din organism, iar efectele pot fi grave daca nu se iau masuri rapid. Majoritatea persoanelor sufera in timpul verii din cauza deshidratarii. Corpul pierde multa apa prin transpiratie, iar impreuna cu apa se elimina din corp si minerale importante pentru buna functionare a organismului.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cunoasteti secretul oaselor sanatoase si puternice? O dieta bogata in calciu si vitamina D. Romania Libera scrie ca vitamina D imbunatateste absorbtia calciului si cresterea oaselor in timp ce calciul fortifica oasele si dantura. Adultii de pana la 50 de ani ar trebui sa consume zilnic o doza de 1.000 de miligrame de calciu si 200 de unitati de vitamina D, iar persoanele de peste 50 de ani au nevoie de o doza mai mare de 1.200 de miligrame de calciu si intre 400 si 600 de unitati de vitamina D.

Un studiu recent arata o metoda inedit? prin care ar putea fi detectat cancerul, cu ajutorul ciocolatei si al bauturilor carbogazoase. Mediafax scrie ca din cauza radiatiei, actuala metoda de scanare nu este recomandata in cazul femeilor insarcinate si a copiilor si este disponibila doar intr-un numar limitat de clinici medicale mari si centre specializate.

 

Tags:
Boli de vara
canicula
vitamina D
oase puternice
necesar zilnic de calciu
calciu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare