Dieta pentru combaterea insomniei

Impreuna cu alti factori, dieta ta are un mare impact asupra organismului, dar si sanatatii tale. Organismul este afectat in mod direct de alimentatie. Astfel, pentru a scapa de aceasta afectiune poti cere sfatul unui expert dietetician, care poate sa-ti furnizeze cea mai buna metoda de combatere a insomniei.


Serotonina este un hormon care provoaca somnolenta, asigurandu-ti un somn linistit. Carbohidratii din alimente sunt responsabili pentru secretia serotoniei care asigura un somn linistit. Exista multe mancaruri care au in compozitie  carbohidrati care produc o cantitate adecvata de serotonina. Aceste alimente includ: fructe, paste fainoase, orez brun si cartofi. Triptofanul este un amino acid care ajuta in cazurile de insomnie. Se regaseste in lapte si in produsele lactate. Poti gasi o buna cantitate de triptofan in laptele pudra. Trebuie sa fii atent sa nu exagerezi cu aceste alimente pentru ca in caz contrar pot aparea probleme. De multe ori cinele copioase pot agrava si mai mult situatia, asta pentru ca digestia nu se mai realizeaza pe timpul noptii si-ti poti simti stomacul greu. Totul se rezuma la gasirea acelor alimente care induc starea de somnolenta si evitarea acelora care inhiba somnul si mai mult agraveaza insomnia.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Alimentele care combat insomnia
Consuma alimente bogate in clorofila (legume verzi pregatite la aburi sau fierte).
Include in alimentatia ta suplimente nutritive pe baza de spirulina, cereale integrale (faina integrala, orez brun, ovaz) au efect de calmare asupra sistemului nervos, dar si a mintii. Carbohidratii cresc nivelul de serotonina, promovand un somn linistit.

 

Iti plac ciupercile? Daca da, afla ca acestea te ajuta in problema numita insomnie.

Fructele si legumele raman la baza oricarei alimentatii sanatoase. Chiar si consumul de fructe poate avea un impact asupra insomniei, si asta se datoreaza complexului de vitamine, unele cu efect de relaxare asa cum este magneziul. 


Ce fructe e bine sa consumi? Lamaile si fructele de padure sunt bine-venite in tratarea insomniei. Aceasta categorie de fructe are efect de calmare a mintii, si asta pentru ca nenumratele nopti nedormite au un impact asupra mintii, dar si comportamentului, persoanele respective fiind mereu obosite, nervoase.


Nu uita de seminte, si acestea ajuta in tratarea insomniei. 


Daca pana acum nu prea acordai atentie condimentelor din mancare, ca acestea sunt adaugate doar pentru a diversifica gama mirosurilor, dar si pentru un pic de savoare, afla ca mararul si busuiocul consumate in mod constant trateaza insomnia.

 

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare