La ce e buna acupunctura

Am inceput sa caut informatii despre acupunctura dupa ce mi-a spus o prietena ca incearca terapia. M-am tot intrebat la ce e buna acupunctura ? De ce ai lasa pe cineva sa-ti infiga ace in centrii tai nervosi si ce efect are.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am gasit un studiu realizat pe un esantion semnificativ de 18 mii de persoane care au mers la acupunctura. Care este rezultatul ? Acupunctura s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru dureri cronce si doctorii ar trebui sa o recomande in tratarea artritei cel putin.

Acupunctura nu e insa buna doar pentru artrita. Terapia cu ace face ca medicamentele sa fie mult mai eficiente. Un studiu realizat de cercetatorii chinezi arata ca o doza slaba de Prozac, combinata cu acupunctura reuseste sa reduca la fel de rapid anxietatea ca in cazul pacientior depresivi care iau doar doze mari de medicamente.

De altfel, reducerea dozajului si includerea sedintelor de acupunctura ajuta si la eliminarea efectelor adverse ale medicamentelor – in cazul de fata greata, ingrasare si scaderea libidoului.

La ce mai e buna acupunctura? Ajuta digestia, sau cel putin asa sustine un studiu realizat de expertii brazilieni.

Cercetarea a avut mare success mai ales in cazul femeilor insarcinate. 75% dintre cele care au facut acupunctura au experimentat scaderi de nivel in ceea ce priveste arsurile de stomac, in timp ce doar 44% dintre cele care au luat medicamente au avut acelasi traseu.

Daca stopeaza sau nu obezitatea inca nu stim prea exact. Influenta acupuncturii in tratamentul obezitatii nu este bine documentata dar exista totusi destule dovezi care sugereaza ca ar putea avea efect in procesul de slabire. O cercetare a specialistilor coreeni arata ca acupunctura are un efect mai rapid si de durata in slabire decat medicamentele sau dietele.

La ce e buna acupunctura mai aflati de pe prevention.com? Ce-ar fi sa incerci si sa ne spui cum te simti dupa? 

Tags:
La ce e buna acupunctura
regim de viata sanatos
acupunctura
greata
obezitate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare