Slabeste la birou!

Avantajele pregatirii de catre voi a alimentelor pe care le veti consuma la birou se rezuma la cunoasterea exacta a cantitatii de calorii, a grasimilor si modului de preparare, a tipului de ulei folosit, a calitatii si provenientei alimentelor, iar in afara de faptul ca este o alegere mai sanatoasa si pretul este mai convenabil decat daca mergeti la un restaurant in apropiere. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cateva variante care se pot pregati cu o seara inainte si se pot conserva fara a fi alterate intr-un tupper ermetic sunt: 


Spanac la tigaie cu seminte de pin si stafide

Este un fel care poate fi pregatit cu o seara inainte, cu un continut caloric scazut, dar cu o importanta sursa de vitamine si fier (3mg/100g). Poate fi preparat si cu spanac crud, sub forma de salata, astfel proprietatile frunzelor de spanac pastrandu-se integral. 

 

Macaroane/spaghete a la Bolognesa

30g de macaroane cantarite inainte de fierbere cu 100g de carne de vaca tocata si 50g de sos de rosii. Aporta doar 530 de calorii si sunt o sursa de energie indispensabila unei zi de lucru. 


Salata de orez

30g de orez fiert cu 120g de piept de pui la gratar taiat marunt amestecate cu salata verde si rosii. O portocala. Aporta 570 de calorii si prin senzatia de satietate oferita se poate sari peste snack-ul de la ora 17h. 

 

Mancare de mazare

40g de mazare cu marar si 120g de piept de curcan la gratar. O para. Este un meniu de 450 de calorii, iar mazarea are un continut scazut de grasimi (0.4g/100g), dar considerabil de fibra alimentara si de vitamina B1. 


Tabule

Salata libaneza cu patrunjel este una dintre cele mai sanatoase optiuni in aceasta primavara datorita continutului crescut de vitamina C, magneziu si potasiu. Se prepara cu 100g de grau integral, 2 legaturi de patrunjel, 4 rosii mici, 1 castravete, o lamaie, menta, ulei de masline extravirgin si optional ceapa. Corpul vostru va va multumi pentru cantitatea uriasa de antioxidanti pe care i-o oferiti. 

 

Cu cateva fructe si aceste optiuni de mancare “la pachet” puteti trece peste zi intr-un mod sanatos, respectand meniul echilibrat de pierdere in greutate de 1300 de calorii. Astfel doar doua luni de vointa constanta cu tupper-ul sub brat va vor readuce silueta la puntul de plecare spre Marea Neagra, Mediterana, sau….Caraibe!


Tags:
dieta caserola
dieta birou
slabeste la munca
regim work
tabuleh
mancare de mazare
spanac la tigaie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare