Top 3 cele mai murdare obiecte pe care le atingi zilnic

Esti obsedata de curatenie si te speli pe maini de fiecare data cand intri in casa ? Afla ca cei mai multi germeni se afla in case. Ar fi prea multe ca sa le enumar, asa ca am facut un top 3 cele mai murdare obiecte pe care le atingi zilnic.

Pe primul loc – banii. Stim ca sunt murdari, atat la propriu cat si la figurat. Toti iubim banii dar nimeni nu iubeste germenii care vin cu ei la pachet. Trecuti prin atatea maini, imaginati-va cat de murdari sunt banii pe care ii rulam zilnic. Chiar si cei scosi de la bancomat. Medicii sustin ca pe o bancnota se afla aproximativ 135 de mii de bacterii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pe locul doi se afla chiuveta din bucatarie. Aceasta poate fi chiar mai murdara decat vasul de toaleta, sustin medicii. Explicatia este simpla : particulele de mancare de pe vasele lasate la inmuiat sau doar clatite sunt un teren fertil pentru bacterii, inclusiv pentru E.coli sau salmonella. De aceea este recomandat sa spalati o data pe zi chiuveta cu o solutie care contine inalbitor.

Pretiosul nostru telefon mobil, aceasta prelungire a omului modern, este o adevarata platforma pentru virusi. Un studio realizat in toamna anului trecut la London School of Hygiene, arata ca pe un singur telefon se pot gasi pana la 1.000 de tipuri de bacterii diferite. Unul din ?ase telefoane avea pe el ?i cunoscuta bac­terie E.Coli.

Top 3 cele mai murdare obiecte pe care le atingi zilnic asteapta sa fie completat cu alte exemple. Ne ajutati ?

 

Tags:
Top 3 cele mai murdare obiecte pe care le atingi zilnic
germeni
murdarie
regim de viata sanatos
curatenie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare