Cum sa alegi pepeni gustosi

La fel ca relatiile, pepenii nu ofera nici o garantie. Ambalati in coaja lor verde inselatoare, pot ascunde delicii edenice sau un miez mai acru decat o gura de bors. Cum faci sa nu te trezesti cu un pepene bun de aruncat la gunoi? Bunicul meu m-a antrenat intreaga copilarie pentru asta.

Ascultati vorba Celei Care Vorbeste Limba Pepenilor si luati aminte!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ochiti un pepene din gramada care se revarsa. Ocoliti pepenii cu coaja lipsita de stralucire si forme ciudate. Galmele sau adanciturile pot fi semn de lipsa de apa sau de soare, lucru ce se traduce in pepene nasol.

Luati-l in brate. Simtiti cat e de viguros si pipaiti-l. Da, ati auzit bine, pipaiti-l, palpati-l, gasiti locul in care a stat el pe pamant din frageda pruncie, pana cand a dat in parg. Cu cat e culoarea mai intensa cu atat mai dulce e pepenele. Un mic ghid cromatic in ajutorul vostru. Galben e mai bine decat alb, iar alb e ideal.

In timp ce il imbratisati, incercati sa ii apreciati greutatea. Cu cat cantareste mai mult, cu atat mai bine. Comparati-l cu un alt pepene de aceeasi dimensiune si alegeti-l pe cel mai greu.

Apare apare testul cu bobarnacul. Aveti nevoie de putere in degete, toleranta crescuta la durere si auz fin. Luat la bobarnace, pepenele paraie din vrej pana-n coaja. Puteti sa il luati si la palme, dar e cunoscut faptul ca nu raspunde la fel de bine la tratamente gentile.

Pepenele ar face orice sa evadeze din gramada tinuta in soare zile intregi, asa ca apeleaza la diverse subterfugii. Atentie sporita!

Un sunet mai adanc poate insemna ca pepenele nu e copt si mai mult, e plin de apa. Luati-l pe cel care paraie din toate incheieturile, suna cel mai sigur.

Pentru a nu exista insa sanse de pacaleala, apelati la impamantenita varianta a dopului. Intrebarea e ce faci daca nu e bun, pentru ca taranul de obicei, insista sa il iei.

Sana Nicolau are alta strategie, una care nu apare sus in lista de optiuni in lumea asta care abunda in inselatorii. Ea merge la sentiment cu vanzatorii de pepeni si spune ca nu s-a trezit niciodata cu un pepene care sa-i nemultumeasca papilele.

Eu raman la varianta dopului. Cumpar cate un pepene rosu in fiecare zi pentru ca am inceput o noua dieta. Cu el nu mai e nevoie de un calculator de calorii. Stiu ca oricat as manca, aportul adus e aproape minim.

Voi cum alegeti pepenii in piata?

 

Tags:
cum alegi pepenii
dieta cu pepene rosu
calculator de calorii
nutritie sanatoasa
dieta rapida si eficienta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Haine care te fac slaba Infrumusetare

    Haine care te fac slaba

    16.10.2014

    Stiti vorba care spune ca haina face pe om ? Ei bine, mare dreptate a avut cine a facut constatarea asta. Cand nu te simti extrem de confortabil in pielea ta nu iti ramane decat sa incerci sa revii...

    mai mult
  • Exercitii usoare care te scapa de colacei Fitness

    Exercitii usoare care te scapa de colacei

    27.08.2014

    Rotunjimile din jurul taliei devin frustrante? E timpul sa faci niste exercitii usoare care te scapa de colacei. E testat si recomandat de sute de persoane. Sa fim serioase acum, e timpul sa...

    mai mult
  • Ce sa nu mananci inainte de nunta Experiente

    Ce sa nu mananci inainte de nunta

    25.07.2014

    Oricat ar suna a cliseu, pielea ta reflecta regimul alimentar. Nu exista nici un dubiu ca vizita la un spa sau grija ridicata pentru bunastarea pielii tale o poate face extrem de frumoasa si ferma....

    mai mult
  • Cum se mentin frantuzoaicele tinere Infrumusetare

    Cum se mentin frantuzoaicele tinere

    14.07.2014

    Toata lumea isi doreste la un moment dat tinerete fara batranete. Este idealul spre care tindem toti chiar daca suntem constienti ca e irealizabil. Sau mai bine spus era. Vorbesc la trecut pentru...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Cici
    1. Cici 23.08.2010 10:39

    am sa incerc data viitoare cand sunt in piata. problema e ca nu ai timp sa te plimbi tacticos si sa alegi, ca urla taranii dupa tine si iti tot dau variante. mie o singura data mi s-a intamplat sa refuz un pepene si sa nu mi se dea altul la incercat in schimb. dar cred ca era din cauza ca era inceput de sezon si putini vanzatori, deci isi permitea nenea. :)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare